Η Κέρκυρα συνδέεται με κρούσματα της νόσου των λεγεωνάριων

Η Υπηρεσία Προστασίας της Υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει ξεκινήσει μια έρευνα σχετικά με περιστατικά της νόσου των λεγεωναρίων, τα οποία φαίνεται να συνδέονται με την Κέρκυρα. Η οργάνωση είπε ότι έχει ενημερωθεί για τουλάχιστον εννέα κρούσματα της νόσου σε άτομα που είχαν επισκεφθεί το νησί από τον Αύγουστο…

Η ασθένεια, που προκαλείται από το βακτηρίδιο Legionella, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή πνευμονία και ενδεχομένως να προκαλέσει επιπλοκές που μπορεί να έχουν άσχημη κατάληξη.

Η Υπηρεσία Προστασίας Υγείας (HPA), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), καθώς και οι ελληνικές αρχές δημόσιας υγείας προσπαθούν να βρουν την πιθανή πηγή ή πηγές. Δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί και το Ηνωμένο Βασίλειο ως η πηγή της μόλυνσης. Αξιωματούχοι Υγείας της Βρετανίας, ωστόσο, συμβουλεύουν όσους επισκέπτονται την Κέρκυρα να γνωρίζουν τα συμπτώματα της νόσου.

Τα συμπτώματα μπορεί να ξεκινήσουν από δύο έως 14 ημέρες μετά την έκθεση σε μια πηγή, και συχνά, αρχικά μοιάζουν με αυτά της γρίπης. Η έγκαιρη θεραπεία με αντιβιοτικά είναι σημαντική για την ελαχιστοποίηση των αποτελεσμάτων της.

Η ασθένεια μπορεί να επιβιώσει στο νερό και μερικές φορές μεταδίδεται μέσω της έκθεσης σε σταγονίδια νερού από τα συστήματα ψύξης, τις κεφαλές των ντους και τις βρύσες. Δεν μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων έχει προειδοποιήσει τις εθνικές αρχές και για τον κίνδυνο ελονοσίας στην Ελλάδα, μετά την εμφάνιση ενός περιστατικού μέσα στο 2011, στο νομό Λακωνίας.

Πηγή: sky.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ