“Κάνε με να κοιμηθώ” παρακαλούσε ο Michael Jackson

Οι ένορκοι στη δίκη του προσωπικού γιατρού του Michael Jackson, δρ Κόνραντ Μάρεϊ, άκουσαν τον γιατρό να περιγράφει με δικά του λόγια αυτό που συνέβη τις τελευταίες ώρες της ζωής του τραγουδιστή…

Κατά τη διάρκεια κατάθεσης στην αστυνομία, που πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες μετά το θάνατο του Τζάκσον, δρ Κόνραντ Μάρεϊ είπε για τις πολλές ώρες που μάταια προσπαθούσε με διάφορα φάρμακα – εκτός από την προποφόλη, το ισχυρό χειρουργικό αναισθητικό που τελικά προκάλεσε τον θάνατό του Τζάκσον – να νικήσει την αϋπνία από την οποία υπέφερε ο τραγουδιστής .

Μετά από περίπου εννέα ώρες αποτυχημένων προσπαθειών με δύο διαφορετικά ηρεμιστικά, ο Τζάκσον άρχισε να ικετεύει για το φάρμακο, από το οποίο ο γιατρός πίστευε ότι είχε αποκτήσει εξάρτηση.

Ο Μάρεϊ δήλωσε ότι ήταν ήδη περίπου 10:40 π.μ., και είπε στον Τζάκσον ότι θα πρέπει να ξυπνήσει γύρω στο μεσημέρι. Αλλά ο Τζάκσον του είπε: “Απλά βοήθησέ με να κοιμηθώ, δεν με νοιάζει τι ώρα πρέπει να ξυπνήσω. Δεν μπορώ να λειτουργήσω εάν δεν κοιμηθώ».

«Τότε στράφηκα στην προποφόλη.» είπε ο Μάρεϊ.

Ο γιατρός είπε ότι εξαιτίας της άλλων φαρμάκων που είχε δώσει στον τραγουδιστή κατά τη διάρκεια της νύχτας, του έδωσε μόνο το μισό της δόσης που θα του έδινε κανονικά, και ότι πήρε όλα τα προληπτικά μέτρα που είχε διαθέσιμα, συμπεριλαμβανομένων των φιαλών οξυγόνου, ένα παλμικό οξύμετρο, και μια συσκευή για την παρακολούθηση των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα και τον καρδιακό ρυθμό.

Στη συνέχεια έφυγε δίπλα από το κρεβάτι του Τζάκσον για μόλις δύο λεπτά για να πάει στην τουαλέτα και επέστρεψε για να βρει τον ασθενή του να μην αναπνέει. Του έκανε τεχνητή αναπνοή και κάλεσε ασθενοφόρο.

Άλλος μάρτυρας όμως, ένας φρουρός ασφαλείας, είπε ότι ο γιατρός πρώτα του ζήτησε να μαζέψει όλα τα ιατρικά μπουκάλια και έναν ορό, και μετά κάλεσε βοήθεια.

Περισσότερα: latimes.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ