Δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια για την Ιαπωνία

Οι Ιάπωνες σχεδιάζουν -το 2012- να προσφέρουν σε 10.000 ταξιδιώτες δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια για να επισκεφθούν τη χώρα τους, η οποία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τις συνέπειες από την τήξη στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, που προκάλεσε το τσουνάμι. Κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν ότι, εκτός από την περιοχή που βρίσκεται κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο, η χώρα είναι ασφαλής…

Ο Οργανισμός Τουρισμού της Ιαπωνίας ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα, ότι σχεδιάζει να ζητήσει από τους επίδοξους ταξιδιώτες να υποβάλουν online αιτήσεις για τις δωρεάν πτήσεις, στις οποίες θα αναφέρουν την περιοχή της χώρας που θα ήθελαν να επισκεφτούν, σύμφωνα με την εφημερίδα Yomiuri Shimbun.

Ο οργανισμός θα επιλέξει τους νικητές, από τους οποίους θα ζητηθεί να γράψουν για τις εμπειρίες τους στην Ιαπωνία, που στη συνέχεια θα δημοσιευτούν στο Διαδίκτυο. Οι ταξιδιώτες θα καλύψουν μόνοι τους τα έξοδα διαμονής και διατροφής.

Οι Ιάπωνες ελπίζουν ότι οι θετικές εκθέσεις από τους τουρίστες θα βοηθήσουν στο να δελεάσουν τους ταξιδιώτες πίσω στην Ιαπωνία, η οποία είχε 50% πτώση στον τουρισμό της τους πρώτους τρεις μήνες μετά την καταστροφή της 11ης  Μαρτίου, σε σύγκριση με τους αριθμούς από την ίδια περίοδο του 2010.

Οι αριθμοί βελτιώθηκαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά δεν έχουν φτάσει ακόμη τα κανονικά επίπεδα.

Πηγή: latimes.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ