Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΕΓΕ στη Λάρισα

Στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2011   θα πραγματοποιηθεί Πανελλαδική Συνδιάσκεψη  της  Ένωσης Γυναικών Ελλάδας (ΕΓΕ) στη Λάρισα με θέμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα- Κοινωνική Αλληλεγγύη- Εθελοντισμός».

Στη συνδιάσκεψη θα παραβρεθούν παραρτήματα από κάθε άκρη της  Ελλάδας. Το θέμα έχει συζητηθεί ήδη ανά περιφέρεια σε όλη την Ελλάδα στα Περιφερειακά Συμβούλια της Ένωσης Γυναικών   Ελλάδας  Το Περιφερειακό Συμβούλιο είναι όργανο της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας με περιφερειακή αρμοδιότητα.

Σε ανακοίνωση του παραρτήματος Λάρισας αναφέρονται τα εξής:

“Η Ένωση Γυναικών Ελλάδας είναι μια μαζική γυναικεία Μη Κυβερνητική Οργάνωση εθνικής εμβέλειας.  Αγωνίζεται για την κατάργηση των  κοινωνικών  ανισοτήτων  και την εξάλειψη  κάθε μορφής διάκρισης κατά των γυναικών.

Η Ένωση Γυναικών   Ελλάδας είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) με έδρα ην  Αθήνα και αποτελείται από τα κατά τόπους παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα.

Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη απαρτίζεται από τα μέλη του Πανελλαδικού Δ.Σ. και από δύο αντιπροσώπους κάθε παραρτήματος, που είναι μέλη της Δ.Ε. που   είναι μέλη της Δ.Ε. του Παραρτήματος και ορίζονται από αυτή.

Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ασχολείται με επίκαιρα και σημαντικά ιδεολογικά και οργανωτικά θέματα και επεξεργάζεται το ετήσιο πρόγραμμα δράσης της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας και τα θέματα του επερχόμενου Συνεδρίου. Τα πορίσματα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης αποτελούν κατευθυντήριες γραμμές για την Ένωση Γυναικών   Ελλάδας, μέσα στα πλαίσια των αποφάσεων του συνεδρίου και των σκοπών της Ένωσης Γυναικών   Ελλάδας

Θεωρείται δεδομένο ότι σε κάθε Συνδιάσκεψη  φορείς της πόλης που την διοργανώνει και φιλοξενεί τους αντιπροσώπους από όλη την Ελλάδα είναι συνδιοργανωτές και στηρίζουν την όλη προσπάθεια, ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα σαν αυτή που διανύουμε.

Καλούμε λοιπόν μέλη και φίλες να συμμετάσχουν στις διεργασίες της συνδιάσκεψης το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Διόνυσος”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ