Προτάσεις Γ. Σάπκα για τη στήριξη ευπαθών ομάδων από το δήμο Λάρισας

Προτάσεις για ουσιαστικούς τρόπους με τους οποίους ο Δήμος Λαρισαίων θα μπορέσει να βοηθήσει πραγματικά τους πολίτες εν μέσω κρίσης, που όλοι βιώνουμε, παρουσιάζει η δημοτική παράταξη μέσω πρότασης που κατατέθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης κ. Γιάννη Σάπκα στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου…

Στην πρόταση που αναμένεται να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Πιστεύουμε ότι μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα η δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο δεν μπορούν  να μένουν απαθείς συνεχίζοντας να ασχολούνται με τα καθημερινά προβλήματα ρουτίνας σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Για το λόγο αυτό ζητούμε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να θέσει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση έτσι ώστε:

Η δημοτική αρχή να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και όλους τους δημότες για την έκτακτη κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει ο δήμος.

Να συζητήσουμε και να λάβουμε αποφάσεις έτσι ώστε να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα και την εργασιακή θέση όλων των δημοτικών υπαλλήλων, μη δεχόμενοι να μπει έστω και ένας στην εργασιακή εφεδρεία ή να απολυθεί.

Να συζητήσουμε και να δούμε  πως είναι δυνατόν να γίνουν ενέργειες οι οποίες να βοηθούν  τους δημότες να αντιμετωπίσουν τα δυσβάσταχτα βάρη που του δημιουργεί η κρίση.

Η παράταξη μας καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις και καλεί την δημοτική αρχή, τις δημοτικές παρατάξεις, τους δημοτικούς συμβούλους αλλά και όλους τους πολίτες να αρχίσουμε τη συζήτηση και να καταθέσουμε ιδέες. Οι συγκεκριμένες προτάσεις είναι οι εξής:

Σημαντική μείωση των δημοτικών τελών Ύδρευσης-Αποχέτευσης (τουλάχιστον 20%) για όλα τα νοικοκυριά,  τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα η οικονομική κατάσταση είναι δύσκολη. Πιστεύουμε ότι μπορεί να ερευνηθεί η κατάργηση  του τέλους του 80% το οποίο είχε μπει παλιότερα στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΛ, και είχε στόχο την αποπληρωμή των δανείων τα οποία είχαν ληφθεί για την κατασκευή της αποχέτευσης.

Παντελή κατάργηση των δημοτικών τελών Ύδρευσης-Αποχέτευσης για ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους

Μείωση των τροφείων των παιδικών σταθμών στα 25 € % (μετά από μελέτη ίσως και μεγαλύτερη μείωση) για όλους τους γονείς.

Μείωση τουλάχιστον 20% των διδάκτρων στο δημοτικό Ωδείο και στα  πολιτιστικά και αθλητικά τμήματα του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού

Μείωση των τελών των τραπεζοκαθισμάτων με ταυτόχρονη συμφωνία για μείωση των τιμών των προϊόντων που διαθέτουν (καφές / φαγητό κλπ)

Διεύρυνση των εξυπηρετούμενων από το Κοινωνικό παντοπωλείο και συγχρόνως δημιουργία τράπεζας ένδυσης-Υπόδησης και φαρμάκων.

Διάθεση Δημοτικών εκτάσεων σε ανέργους νέους στους αγροτικούς οικισμούς  για να αναπτύξουν επιχειρηματικές δραστηριότητες

Προσπάθεια για την δημιουργία ενός εθελοντικού κινήματος το οποίο θα έχει στόχο την εθελοντική παροχή υπηρεσιών π.χ ιατρικών υπηρεσιών στα ΚΑΠΗ από γιατρούς, φροντιστηρίων από καθηγητές κλπ

Βελτίωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών των ΚΑΠΗ, έτσι ώστε να βοηθήσει του συνταξιούχους οι οποίοι υποφέρουν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ