Οργανωμένες δράσεις κατά των χαρατσιών από την ΕΟΑΣνΛ

Με τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία αγροτιά και τα οποία εκφράζονται με το υψηλό κόστος παραγωγής και ζωής και τις δυσανάλογα χαμηλές τιμές στα αγροτικά προϊόντα με αποτέλεσμα το διαρκώς μειωμένο εισόδημα των αγροτών, ασχολήθηκε το Δ.Σ. της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού, που συνεδρίασε αναζητώντας αντιδράσεις στα χαράτσια που καλούνται να πληρώσουν οι αγρότες.

Σαν να μην έφταναν τα προβλήματα με την παραγωγή και τις χαμηλές τιμές, οι μικρομεσαίοι αγρότες όπως και τα άλλα λαϊκά στρώματα καλούνται να πληρώσουν δυσβάσταχτα χαράτσια για ένα χρέος που δεν δημιούργησαν και δεν ευθύνονται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΟΑΣνΛ κ. Ρ. Μαρούδας, υπογραμμίζοντας ότι με τη φορολογία για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, την μείωση του αφορολόγητου από τα 12.000 € στα 5.000 €, οι αγρότες ακόμη και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ θα πληρώσουν φόρο εισοδήματος. Οπως τόνισε ο πρόεδρος η ΕΟΑΣΝΛ καλεί τους αγροτικούς συλλόγους, τους μικρομεσαίους αγρότες, να αρνηθούν την πληρωμή των χαρατσιών με οργανωμένο τρόπο μέσα από τους αγροτικούς συλλόγους και τις λαϊκές επιτροπές αγώνα στα χωριά.

«Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να πληρώσουμε την κρίση που δεν δημιουργήσαμε. Οι Αγροτικοί Σύλλογοι θα πρωτοστατήσουν στην οργάνωση αυτού του καθήκοντος μέσα από γενικές συνελεύσεις  και θα οργανώσουν τον αγώνα ενάντια στην πολιτική της Ε.Ε, της ΚΑΠ και των ελληνικών κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης και την πλούσια εμπειρία του αγροτικού και ευρύτερα λαϊκού κινήματος. Η προοπτική που μας επιφυλάσσουν με τη νέα ΚΑΠ 2014 – 2020 είναι η εξόντωση της μικρομεσαίας αγροτιάς, με εργαλείο την αλλαγή του τρόπου καταβολής των επιδοτήσεων  και τη δραστική  μείωση τους, προκειμένου να συγκεντρωθούν στους μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες. Δεν θα το επιτρέψουμε», τόνισε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι αποφασίστηκε για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα να πραγματοποιηθούν συσκέψεις Δ.Σ των Αγροτικών Συλλόγων σε κάθε επαρχία του Νομού στα τέλη Οκτωβρίου και συσκέψεις σε περιοχές που έχουν πληγεί από το πράσινο σκουλήκι, τον παγετό και τον περονόσπορο διεκδικώντας αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ και κάλυψη του χαμένου εισοδήματος των αγροτών και κτηνοτρόφων.

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού πάντως είναι στην 48ωρη πανεργατική – πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ