Οι αντι-καπιταλιστικές διαμαρτυρίες των «Καταλαμβάνουμε τη Wall Street», εντείνονται

Οι κάτοικοι του Λονδίνου, της Ρώμης και της Μαδρίτης είναι μεταξύ αυτών που διαμαρτυρήθηκαν, εμπνευσμένοι από τις ΗΠΑ και την κίνηση “Καταλαμβάνουμε τη Wall Street”, η οποία έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο με διαδηλώσεις σε πάνω από 1.500 πόλεις παγκοσμίως, και πάνω από 100 πόλεις των ΗΠΑ. Στη Νέα Υόρκη, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν (συνδικάτα, φοιτητές, οικολόγοι, και κοινοτικές ομάδες)…

Η «Καταλαμβάνουμε τη Wall Street» κίνηση μεγαλώνει εδώ και ένα μήνα, και η προσπάθειά της κορυφώθηκε με τη χθεσινή παγκόσμια ημέρα δράσης. Οι διαμαρτυρίες σε όλο τον κόσμο ήταν ως επί το πλείστον ειρηνικές, εκτός από τη Ρώμη, όπου έγιναν φασαρίες.

«Καταλαμβάνω τη Wall Street, επειδή το μέλλον μου, και το μέλλον των επόμενων γενιών, κινδυνεύει», δήλωσε ο Linnea Palmer Paton, 23 ετών, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. “Εμπνευσμένοι από την ειρηνική κατάληψη της πλατείας Ταχρίρ στο Κάιρο, συγκεντρωνόμαστε απόψε στην Times Square για να δείξουμε στον κόσμο ότι η δύναμη του λαού είναι μια ασταμάτητη δύναμη της παγκόσμιας αλλαγής. Σήμερα, πολεμάμε ενάντια στους δικτάτορες της χώρα μας- που είναι οι τράπεζες της Γουόλ Στριτ – και νικάμε “.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ