Κολυμβητικός μαραθώνιος στα παράλια της Μελιβοίας

Κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες με την θερμοκρασία της ατμόσφαιρας στους 15 βαθμούς κελσίου, αυτήν της θάλασσας στους 18, ασθενή βροχή και πού δυνατό κυματισμό διεξήχθη ο 6ος κολυμβητικός μαραθώνιος αγώνας κολύμβησης «Φιλοκτήτης» στα παράλια του ν. Λάρισας την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011.

Οι καιρικές συνθήκες οδήγησαν  τους διοργανωτές στην απόφαση εφαρμογής του δεύτερου πλάνου του αγώνα, το οποίο  προέβλεπε η απόσταση  να μειωθεί στα 2 από τα 5 χιλιόμετρα για λόγους που είχαν να κάνουν με την ασφάλεια των συμμετεχόντων αθλητών.

Παρόλα αυτά ο αγώνας που αποτελεί σημείο αναφοράς ως ο μοναδικός στο είδος του αγώνας ανοικτής θαλάσσης για τον ν. Λάρισας και θεσμός για τα παράλια του νομού  σημείωσε για μια ακόμη χρονιά  μεγάλη επιτυχία αφού συνολικά 22 αθλητές έπεσαν στα κρύα νερά και κάλυψαν την απόσταση σε αξιοσημείωτους χρόνους. Χαρακτηριστικό του αγώνα η συμμετοχή ερασιτεχνών αθλητών της κολύμβησης, από την Λάρισα, την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα με τις ηλικίες τους να κυμαίνονται από 15 έως 55 ετών!

Τον αγώνα διοργάνωσε ο Σύλλογός Φίλων της Ερασιτεχνικής και Μαραθώνιας Κολύμβησης Ν. Λάρισας, τα μέλη του οποίου ευχαριστούν θερμά την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και την αντιπεριφερειάρχη κ. Ρένα Καραλαριώτου καθώς και τους κ.κ Νίκο και Βασίλη Ντάγκα του kafe Spitaki, χωρίς την οικονομική και ηθική συμπαράσταση των οποίων ο αγώνας θα ήταν αδύνατο να διεξαχθεί. Ευχαριστίες απευθύνονται ακόμη στον Δήμο Αγιάς, στον ναυταθλητικό ομίλο Νίλο-Αίολο Φιλοκτήτη, στα μέλη του τμήματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και φυσικά στην ομάδα marathonswimming.gr για την στήριξη της διοργάνωσης.

    Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος τονίζει την ανάγκη στήριξης και ανάδειξης του ερασιτεχνικού μαζικού αθλητισμού ως μέσο σωματικής αλλά και πνευματικής άσκησης που στην σημερινή εποχή είναι πιο αναγκαία από ποτέ για όλους τους πολίτες. «Με κυρίαρχο στοιχείο την ανιδιοτελή αγάπη για  την κολύμβηση και ειδικότερα για την μαραθώνια κολύμβηση, ένα άθλημα που απαιτεί προσωπική υπέρβαση θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας με την ελπίδα νέοι και μεγαλύτεροι να αντιληφθούν την σημασία της άθλησης και να  ακολουθήσουν το παράδειγμα μας. Μέσα από την κολύμβηση και γενικά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό σφυρηλατούνται δυνατές φιλίες και αναπτύσσονται οι έννοιες της κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής.  Ο 6ος κολυμβητικός μαραθώνιος αγώνας είναι πλέον ένας θεσμός για τα παράλια του νομού μας. Ο αγώνας λειτουργεί και ως μέσο ανάδειξης όλης της περιοχής που προσφέρει ιδιαίτερες συνθήκες για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού μεταξύ των οποίων και ο αθλητικός τουρισμός. Αυτό μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει κανείς από την μεγάλη συμμετοχής αθλητών από όλη την Ελλάδα αλλά και από την προβολή του αγώνα σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα σε όλη την επικράτεια» καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΙ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ          ΧΡΟΝΟΣ        ΗΛΙΚΙΑ

Κούκος Μαργαρίτης   23’40’’            15

Κουμουνδούρου Έλενα          23’40’’            16

Μπαντουβάνης Πάνος 24’00’’            49

Λέτσος Κωνσταντίνος            24’20’’            35

Πούλιος Αχιλλέας       24’50’’            32

Αυγέρη Στέλλα           26’50’’            31

Χειλά Χριστίνα           26’50’’            29

Μόκας Ανδρέας          27’30’’            25

Γαλάτος Άρης 29’00’’            37

Τοπάλης Κώστας        29’00’’            44

Ματράκης Θωμάς       29’30’’            38

Ντάλλας Δημήτρης     29’50’’            49

Ζαμπέτογλου Κων/νος            30’20’’            37

Πολύζος Δημήτρης     31’20’’            46

Στεφανάτος Γιώργος   31’40’’            55

Κούλικας Αριστοτέλης           32’36’’            42

Γουδά Αλεξάνδρα – Δέσποινα            32’36’’            41

Παπαστεφάνου Μαρία            32’36’’            33

Σόλτσης Θωμάς          35’00’’            42

Τσιάμαλος Ηρακλής   37’00’’            48

Αλεξανδράκης Ζαχαρίας         37’00’’            40

Κουτσογιάννης Ρήγας 50’00’’            42

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ