Η Virgin Galactic προσλαμβάνει πιλότο για να μεταφέρει επιβάτες στο διάστημα

Μετά από εξονυχιστικό ψάξιμο σε ένα μακρύ κατάλογο αστροναυτών και πιλότων μαχητικών, ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον κατέληξε σε ένα νεαρό πιλότο αστροναύτη για να ενταχτεί στο καινούργιο εγχείρημά του, τα ταξίδια επιβατών στο διάστημα…

Η εταιρεία του Μπράνσον, η Virgin Galactic, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο Keith Colmer, πρώην πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας των Η.Π.Α. μαζί με τον επικεφαλής πιλότο David Mackay, θα ξεκινήσουν εκπαίδευση και τη δοκιμή του επαναστατικού αεροσκάφους της εταιρείας, WhiteKnightTwo και SpaceShipTwo.

Στο παρελθόν, οι άνθρωποι πήγαιναν στο διάστημα με πυραύλους μεγάλης ισχύος.
Αντ’ αυτών, η Virgin Galactic θα αναχωρήσει από το Spaceport America, στο Νέο Μεξικό, χρησιμοποιώντας το αεροπλανοφόρο WhiteKnightTwo. Θα πετάξει με το επαναχρησιμοποιούμενο αεροσκάφος πύραυλο, SpaceShipTwo, κάτω από το φτερό του μέχρι τα 50.000 πόδια, οπότε και το διαστημόπλοιο θα αποχωριστεί και θα επιστρέψει στο Νέο Μεξικό.

Οι έξι επιβάτες θα φτάνουν τα 60 περίπου μίλια πάνω από την επιφάνεια της Γης, όπου θα βιώνουν συνθήκες έλλειψης βαρύτητας και θα βλέπουν την καμπυλότητα της Γης. Στη συνέχεια, θα εισέρχονται εκ νέου στην ατμόσφαιρα και πίσω στο διάδρομο στο Spaceport America.

Ο πιλότος θα έχει χειροκίνητο έλεγχο του SpaceShipTwo για σχεδόν το σύνολο της πτήσης. Αυτό είναι ασυνήθιστο στη σύγχρονη αεροπορία, στην οποία τα αυτοματοποιημένα συστήματα ελέγχουν τις πτήσεις.

Περισσότερα: latimes

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ