Θα μπορούσε ο Μότσαρτ να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου;

Οι γιατροί είχαν περισσότερες πιθανότητες να ανιχνεύσουν προκαρκινικούς πολύποδες αν κατά τη διάρκεια της κολονοσκόπησης άκουγαν Μότσαρτ, σύμφωνα με μια μικρή μελέτη, που περιελάμβανε μόνο δύο γιατρούς, αλλά για τον ένα που άκουγε Μότσαρτ, υπερτριπλασιάστηκε το ποσοστό επιτυχίας στην ανίχνευση του πολύποδα. Από το 21,25%  έφτασε το 66,7%!…

Τα παραπάνω ανέφεραν σήμερα οι ερευνητές από το Health Science Center του Πανεπιστήμιου του Τέξας στο Χιούστον, κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου του Αμερικανικού Κολεγίου Γαστρεντερολογίας. Αν δεν ανιχνευθούν έγκαιρα οι πολύποδες – που ονομάζονται αδενώματα – μπορεί να εξελιχθούν σε καρκινικά.

“Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αυξήσουμε τα ποσοστά έγκαιρης ανίχνευσης των πολύποδων και να σώσουμε ζωές. Αν και αυτή είναι μια μικρή μελέτη, τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν το γεγονός πως κάποιοι εξωτερικοί παράγοντες, και στη συγκεκριμένη περίπτωση η χρήση του Μότσαρτ, μπορεί δυνητικά να αποδειχθούν πολύτιμοι για τους ιατρούς και τους ασθενείς», δήλωσε η συγγραφέας της μελέτης Dr. Catherine Noelle O’Shea.

Πηγή: abcnews

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ