Διήμερο πρόληψης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στη Νίκαια

Το προσεχές Σαββατοκύριακο 5 και 6 Νοεμβρίου  στο Π.Ι.Νίκαιας θα επαναληφθεί η εξαιρετικά επιτυχημένη εκδήλωση  που πραγματοποιήθηκε  στο Π.Ι.Βαμβακούς  στα πλαίσια του προγράμματος πρόληψης  αγωγής υγείας που  εφαρμόζεται από το Γ.Ν.Λάρισας και τα Κέντρα Υγείας του Ν.Λάρισας.

Συντονιστής του έργου  αυτού  είναι  ο  κ.Θ.Μπαντούλης , ιατρός , πρώην αναπληρωτής διοικητής και νυν ειδικός σύμβουλος της διοίκησης του Νοσοκομείου σε θέματα  πρωτοβάθμιας φροντίδας ,πρόληψης  και κινητών μονάδων.

Στη διάρκεια του διημέρου θα πραγματοποιηθεί ο ενδεδειγμένος  κλινοεργαστηριακός έλεγχος   στους πάσχοντες  από σακχαρώδη διαβήτη  των Δ.Σ. Νίκαιας, Ν.Καρυών, Ν.Λεύκης  ,Κυπαρισσιών και Μοσχοχωρίου.

Στο πρόγραμμα αυτό θα συμμετέχουν οι γιατροί του ΕΣΥ Επιμελητές Β΄Γενικής Ιατρικής των Π.Ι.Βαμβακούς  Λάμπρος Κοντοβός και Αχιλλέας  Κουκουσέλης καθώς και οι ιδιώτες  ιατροί Γκράβας Ιωάννης Νευρολόγος και  Καλαϊτζής Ιωάννης Οφθαλμίατρος  με τη σύμφωνη γνώμη και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας που συνεργάζεται εποικοδομητικά σε αντίστοιχες δραστηριότητες.

Απαραίτητη επίσης είναι η εθελοντική συμμετοχή των ιατρών Ε.Γκουντουβά, Κ.Γοναλάκη και Ι.Αντωνιάδη (Ειδικευόμενοι Γενικής Ιατρικής ,Γ.Ν.Λάρισας ) ,Σ.Γούλα και Α.Δέλλα (ειδικευόμενοι Παθολογίας  Γ.Ν.Λάρισας) ,Μ.Μπακαρόζη, Π.Σταμάτη,Φ.Δεμερτζή και Γ.Τσιρώνη  (αγροτικοί ιατροί Κ.Υ.Φαρσάλων) ,Ε.Τασούλη (μαία Π.Ι.Νίκαιας) και Κ.Κουρεμένου (νοσηλεύτρια Κ.Υ.Φαρσάλων) .

Όλοι οι προαναφερόμενοι γιατροί εργάζονται σε εθελοντική βάση , αμισθί , με  ανιδιοτέλεια και εθελοντισμό που αποτελούν πανανθρώπινες αξίες και επιπλέον  σηματοδοτούν ότι οι ενεργοί πολίτες και η κοινωνία των πολιτών πρέπει να είναι  παρούσα και ιδιαίτερα στη δύσκολη συγκυρία που βιώνει  σήμερα η ελληνική κοινωνία.

Το έργο υλοποιείται με την υποστήριξη της 5ης ΥΠΕ,του Γ.Ν.Λάρισας φυσικά όπως προαναφέρθηκε ,του Κ.Υ.Φαρσάλων και του Δήμου Κιλελέρ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ