Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας άμεσα

Παρέμβαση της προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης ΔΗ.ΣΥ. ΛΑΡΙΣΑΣ Χρ. Ντάμπλη

Την άμεση συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας ζητά με ανακοίνωσή της η πρόεδρος της Ν.Ο. Λάρισας της ΔΗ.ΣΥ. κ. Χρ. Ντάμπλη, επισημαίνοντας ότι αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για τη χώρα σήμερα. Στην ανακοίνωσή της η κ. Ντάμπλη τονίζει τα εξής:…

«Η τραγική κατάσταση που έχει οδηγηθεί η πατρίδα μας δεν αντιμετωπίζεται με Δονκιχωτισμούς και επικίνδυνα πολιτικά παιχνίδια. Απαιτεί λύσεις στη βάση του πατριωτικού και όχι του κομματικού συμφέροντος. Είναι επιτακτική η ανάγκη της υπέρβασης των πολιτικών σκοπιμοτήτων την οποία όλοι στα λόγια υπερασπίζονται αλλά αρνούνται στην πράξη. Ο κ. πρωθυπουργός προσπάθησε ανεπιτυχώς τον Ιούνιο να υλοποιήσει την ανάγκη συγκυβέρνησης με το ΝΔ προκειμένου να αντιμετωπισθεί η πολύπλευρη κρίση που διέρχεται η χώρα. Η πρόταση δεν ευδοκίμησε διότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ στοχεύουν σε αυτοδύναμες κυβερνήσεις οι οποίες όπως αποδείχθηκε έχουν αποτύχει οικτρά διότι στοχεύουν στο κομματικό και όχι το συμφέρον του τόπου και του λαού. Όσο ακόμη πορεύονται με τις ίδιες αντιλήψεις και πρακτικές τα αποτελέσματα θα είναι τα ίδια και χειρότερα διότι η κατάσταση της χώρας συνεχώς επιδεινώνεται επικίνδυνα.

Ο κ. πρωθυπουργός προ 3 ημερών και μετά τα θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στις παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτ. (ματαίωση στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, μούντζες στους επισήμους, στροφή της κεφαλής αριστερά κ.ά) και όσα θα επακολουθήσουν με την εφαρμογή της νέας δανειακής σύμβασης, αποφάσισε εντελώς αιφνιδιαστικά να εξαγγείλει την διεξαγωγή Δημοψηφίσματος για να αποφανθεί ο λαός αν εγκρίνει ή όχι την σύμβαση αυτή και να έχει κάποιο έρεισμα να προχωρήσει χωρίς τους κοινωνικούς και πολιτικούς κραδασμούς που θα ακυρώσουν τα σχέδιά του. Οι σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση του μέσα και έξω από τη χώρα μάλλον θα τον υποχρεώσουν σε άτακτη υποχώρηση, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η μόνη λύση που μπορεί να υπάρξει στην παρούσα κρίση που διέρχεται η χώρα είναι η Κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας που προτείνει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Όταν η πατρίδα βρίσκεται σε κρίσιμες καταστάσεις όπως η σημερινή κατά την οποία κρίνεται το μέλλον της για πολλές δεκαετίες αποτελεί αδήριτη ανάγκη η στράτευση ολόκληρου του λαού και όλων των πολιτικών δυνάμεων για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. Η εμμονή σε μονοκομματικές κυβερνήσεις που θα πάρουν τις όποιες αποφάσεις θα έχει ολέθρια αποτελέσματα διότι τα προβλήματα ξεπερνούν τις δυνατότητές τους. Η οικονομική και κοινωνική κρίση θα ενταθούν και  τα αδιέξοδα θα καταστούν απρόβλεπτα.

Η ενδεδειγμένη διέξοδος στα σημερινά αδιέξοδα αποτελεί η κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών σχηματισμών αλλά και εξωκοινοβουλευτικών καταξιωμένων προσωπικοτήτων, που θα αναλάβει για όσο χρόνο απαιτηθεί να οδηγήσει τη χώρα σε προοπτική εξόδου από την κρίση και ανόρθωσης της οικονομίας. Η προσπάθεια η οποία απαιτείται είναι τεράστια διότι αν δεν υπάρξουν πολιτική και οικονομική σταθερότητα, κοινωνική ειρήνη και συνοχή, κανείς δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο. Τα κόμματα πρέπει να αλλάξουν τακτική αυτή την περίοδο και αντί να διαιρούν το λαό, όπως αυτό συμβαίνει από τη φύση τους, να προσπαθούν να τον ενώσουν και αργότερα θα έχουν όλο τον καιρό μπροστά τους να παίξουν το θεσμικό τους ρόλο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ