Απ. Καλογιάννης: Οργανωμένη αντίσταση με επικεφαλής το δήμο

Την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών από την πλευρά της δημοτικής αρχής για την εκδήλωση οργανωμένης αντίδρασης στα μέτρα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση σε βάρος των πολιτών ζητά ο επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και δημοτικός σύμβουλος κ. Απ. Καλογιάννης ο οποίος ενόψει της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την Τρίτη σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Αυτές τις μέρες άρχισαν να φτάνουν σε σπίτια και καταστήματα οι λογαριασμοί της ΔΕΗ με το χαράτσι για τα ακίνητα, οδηγώντας σε απόγνωση τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι εν μέσω απόλυτης οικονομικής εξαθλίωσης, καλούνται να πληρώσουν ένα ακόμη φόρο της «σοσιαλιστικής» διακυβέρνησης. Μετά τις έκτακτες εισφορές, το φόρο επιτηδεύματος, τις αλλεπάλληλες αυξήσεις του ΦΠΑ και το ψαλίδι σε μισθούς και συντάξεις, καλούνται να πληρώσουν το «λογαριασμό» για τις αδιέξοδες – συντηρητικές πολιτικές του δικομματισμού στην χώρα μας, αλλά και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα.

Απέναντι σε αυτή την άδικη και βάρβαρη επίθεση που δέχονται οι πολίτες, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο δήμος μας, δεν μπορούν να παρακολουθούν αμέτοχοι τα γεγονότα. Ζήτησα – πριν λίγες ημέρες – με γραπτό αίτημά μου τη σύγκληση του δημοτικού μας συμβουλίου, για να συζητήσουμε για την οικονομική κατάσταση και τα προβλήματα των συμπολιτών μας, αλλά και την οικονομική κατάσταση της Αυτοδιοίκησης. Αυτό δεν έγινε δεκτό. Ως πότε, όμως, η Δημοτική μας Αρχή, θα παρακολουθεί τις εξελίξεις παθητικά;

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο και άλλα θετικά μέτρα που πάρθηκαν είναι «σταγόνα στον ωκεανό» των οικονομικών προβλημάτων των συμπολιτών μας.

Αυτή τη στιγμή που οι εργαζόμενοι και τα μεσαία στρώματα δέχονται ανηλεή επίθεση στα εισοδήματά τους, υπάρχει ανάγκη οργανωμένης συλλογικής αντίστασης, με τη συμμετοχή των πολιτών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Καλώ, λοιπόν, τη Δημοτική Αρχή, να μπει μπροστά, να οργανώσει και να στηρίξει τη μη πληρωμή του χαρατσιού των ακινήτων για όσους συμπολίτες δεν μπορούν ή δε θέλουν να πληρώσουν άλλο για τις αποτυχημένες πολιτικές του μνημονίου. Τους τεχνικούς τρόπους θα τους βρούμε, αρκεί η Δημοτική Αρχή να πάρει θέση. Να πούμε, ως εκπρόσωποι των συμπολιτών μας, το δικό μας φτάνει πια! στον κατήφορο και την οικονομική εξαθλίωση στην οποία οδηγείται η κοινωνία μας. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 8/11, είναι ανάγκη να συζητήσουμε γι’ αυτό».

Πηγή: Ημερήσιος Κήρυκας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ