Άξεστοι -με αποδείξεις- στο τιμόνι του δήμου Τυρνάβου

Τον απολίτιστο και ανάγωγο τρόπο συμπεριφοράς της νέας δημοτικής αρχής Τυρνάβου, αναδεικνύει με επιστολή της η κ. Κατερίνα Μπαλάνη, η οποία κάνει λόγο για “κυνήγι με ρόπαλα και ξύλα” ζώων που “φιλοξενούνται” στο ζωολογικό κήπο του Προφήτη Ηλία. Στην επιστολή της αναφέρει τα εξής: “Για  πολλοστη φορα ενιωσα ντροπη και αποστροφη για τον δημο στον οποιο ζω, οσον αφορα στην συμπεριφορα του απεναντι στα ζωα…

Πριν 3 μηνες περιπου ειχαμε την περιπτωση με την αυθαιρετη απαγορευση στους φιλοζωους να εισερχονται με τα ζωα τους στα δημοτικα παρκα, πραγμα το οποιο περιπου  απεσυρε μετα απο την διαμαρτυρια μας.

Σε ενα απο τα παρκα του δημου Τυρναβου, στο παρκο του προφητη Ηλια, υπαρχει χωρος περιφραγμενος μεσα στον οποιο ζουν ελαφια τα οποια υποτιθεται προστατευει ο δημος, καθως και μερικα προβατα, ενα ζευγαρι αλογακια, κι ενα ζευγαρι πιθηκοι. Ολα ειναι σε αθλιες συνθηκες, μενουν πολλες φορες χωρις τροφη για μερες, για να μην αναφερω οτι τα περισσοτερα ειναι αρρωστα χωρις καμμια κτηνιατρικη περιθαλψη.

Ο ιδιος ο προεδρος του τωρινου δημοτικου συμβουλιου κ. Ζωης, παραδεχτηκε μπροστα μου οτι δεν εχει προβλεφθει θεση απο τον δημο για κτηνιατρο και ουτε υπαρχει καποια συμβαση με ιδιωτη κτηνιατρο  για την περιθαλψη αυτων των ατυχων ζωων. Ο χωρος μεσα στον οποιο ζουν ολα τα ζωα ειναι βρωμικοι, μικροι  χωρις α καμμια προυποθεση για την αξιοπρεπη διαβιωση τους.

Και σαν να μην εφθαναν τα παραπανω , σημερα το πρωι κι ενω ημουν βολτα στο παρκο με 3 απο τα σκυλακια μου, αντικρυσα το εξης απαραδεκτο θεαμα. Παρουσια του προεδρου του δημοτικου συμβουλιου κ. Ζωη, μεσα στον χωρο που ζουν τα ζωα αυτα ειχαν μπει 10 ανδρες με την κυνηγετικη ενδυμασια και κυνηγουσαν με ροπαλα και ξυλα να  πιασουν καποια ελαφια τα οποια συμφωνα με τον κ. Ζωη αλλα και τον ιδιο τον δημαρχο Τυρναβου κ Μαλακο, τα ειχε πουλησει ο δημος Τυρναβου σον δημο Κονιτσας. Προσπαθουσαν να πιασουν τα ελαφια με ξηλα και ροπαλα. Μπροστα στα ματια μου ειδα να ξυλοκοπουν το ενα αρσενικο ελαφι επειδη προσπαθωντας να προστατεψει την αγελη του, τους ειχε επιτεθει.

Το στρες που ειχαν υποστει τα ατυχα ζωα ηταν μεγαλο για να μην αναφερω οτι πανω στον πανικο τους καποια μωρα ελαφακια ειχαν ποδοπατηθει. Ολα αυτα δεν ειχαν βεβαια καμια σημασια για τον κ . Ζωη ο οποιος οταν του ρωτησα με ποιο δικαιωμα βαζουν τα ζωα σε μια τετοια ταλαιπωρια, ενω κανονικα, αν και αμφιβαλλω κατα ποσο εχουν το δικαιωμα να αποφασιζουν την αγοραπωλησια των αγριων αυτων ζωων, θα επρεπε να γινει παρουσια κτηνιατρου για την ασφαλη ναρκωση και μεταφορα των ζωων.  Ο κ. Ζωης με ειρωνευτηκε λεγοντας οτι καλα θα κανω να κοιτω την δουλεια μου καινα μην μπλεκομαι εκει που δεν με σπερνουν

Η ειρωνια συνεχιστηκε βεβαια και απο τους υπολοιπους που κυνηγουσαν τα ελαφια, οι οποιοι για να επιδειξουν ποση πραγματικα  εξουσια διαθετουν απεναντι σε μενα ουρλιαζαν και τρομαζαν τα ζωα δειχνοντας μου οτι κανουν οτι θελουν.

Στη συνεχεια καλεσα την αστυνομια,  οι οποιοι αστυνομικοι δεν μπηκαν στον κοπο καν να ελεγξουν ποιοι ηταν αυτοι οι κυριοι, αλλα ο ενας αστυνομικος ειπε οτι εφοσον ειναι ο προεδρος του δημοτικου συμβουλιου  εκει, ηταν σιγουρος οτι ολα ηταν με βαση τον νομο και οτι τα ζωα ηταν ασφαλη. (” στην Ελλαδα ζουμε, οπου θεση εξουσιας και παρανομια δυστυχως συχνα  πανε μαζι….”) Τελικα η αστυνομια αποχωρησε και  ο κ Ζωης εδωση εντολη στους φιλαρακους του να συνεχισουν ανενοχλητοι την δουλεια τους χωρις να υπολογισουν μια παλαβη φιλοζη, ” σκυλου”…..

Αυτο ειναι το επιπεδο της υπαιθρου…. και αυτο θα συνεχισει να ειναι….

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ