Ο καπνός στον αυτοκινητόδρομο προκάλεσε φονική καραμπόλα

Καπνός από βεγγαλικά και πυροτεχνήματα ήταν η αιτία της φονικής καραμπόλας από σχεδόν τριάντα αυτοκίνητα, που οδήγησε στο θάνατο επτά άτομα το σαββατοκύριακο, σε εθνική οδό της νοτιοδυτικής Αγγλίας. «Ήταν καπνός και όχι ομίχλη, αυτό που έκανε τα οχήματα και τους ανθρώπους που εισέρχονταν στην περιοχή, να φρενάρουν καθώς ήταν αδύνατο να συνεχίσουν να οδηγούν, με αποτέλεσμα να τρακάρουν», δήλωσε η αστυνομία…

Η θερμότητα από την καύση των οχημάτων κατέστρεψε 60 μέτρα επί της εθνικής οδού, κοντά στη Taunton M5, περίπου 240 χιλιόμετρα δυτικά του Λονδίνου, ανακοίνωσε η αστυνομία. Παρά τους φόβους νωρίτερα, ο αριθμός των νεκρών δεν αναμένεται να αυξηθεί.

Το δυστύχημα συνέβη την παραμονή της Ημέρας Guy Fawkes, το ετήσιο μνημόσυνο μιας αποτυχημένης συνωμοσίας για την ανατίναξη του Κοινοβουλίου και τη δολοφονία του King James I, το 1605. Μια ημέρα που συνήθως γιορτάζεται με πυροτεχνήματα και φωτιές.

Σύμφωνα με την αστυνομία «ένα συμβάν στο οδόστρωμα» ήταν η πηγή του καπνού. Θα δούμε ποιος έδωσε την άδεια, τι άδεια είχε δοθεί και πως η εκδήλωση διοργανώθηκε”.
Πηγή: cnn.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ