4 μυστικά για να μην αρρωσταίνουμε

Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα για την ενίσχυση της προστασίας σας από ιούς ακόμη περισσότερο: 1. Γίνετε φίλοι με τον καθαρό αέρα. Η κοινή λογική λέει ότι η παραμονή σε εσωτερικούς χώρους, όπου έχει ζέστη, διευκολύνει περισσότερο το ανοσοποιητικό μας σύστημα, από ότι το να είναι κάποιος έξω, στο κρύο. Το πρόβλημα είναι,… ότι όταν είμαστε μέσα, βρισκόμαστε σε στενή συνεχή επαφή με άλλα άτομα-και τα μικρόβια τους. Το να βγαίνουμε έξω, στον καθαρό ​​αέρα, όχι μόνο μας απομακρύνει από όλα εκείνα τα μικρόβια που κυκλοφορούν μέσα, αλλά μια βόλτα μπορεί να ενισχύσει ουσιαστικά την ανοσία σας.

2. Η χαλάρωση κρατάει μακριά τα κρυολογήματα
Το στρες μας κάνει ευάλωτους στο κρυολόγημα. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι, μακροπρόθεσμα, οδηγεί στη απελευθέρωση των ορμονών του στρες, όπως τα γλυκοκορτικοειδή. Αυτά εμποδίζουν την ικανότητα του σώματός μας να παράγει κυτοκίνες, οι οποίες βοηθούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα στην καταπολέμηση της ασθένειας.

3. Τα καθαρά χέρια είναι το παν
Το κρυολόγημα και η γρίπη μπορούν να εξαπλωθούν πολύ εύκολα μέσω της αφής. Κρατήστε τα δάχτυλά σας μακριά από τα μάτια, τη μύτη και το στόμα όσο το δυνατόν περισσότερο, και φροντίστε να κατακτήσετε την τέχνη του πλυσίματος των χεριών. Το σαπούνι και το νερό παραμένουν τα  πιο αποτελεσματικά εργαλεία.
Τα μικρόβια μπορούν να αναπτυχθούν σε σαπούνια, οπότε χρησιμοποιήστε τις αντλίες και επιλέξτε το κανονικό σαπούνι αντί για το αντιβακτηριακό.

Σαπουνίστε τα χέρια σας για 20 δευτερόλεπτα πριν τα ξεπλύνετε, και φροντίστε να στεγνώσουν καλά!

4. Η μαγική σφαίρα
Μια περιστασιακά ανήσυχη νύχτα δεν χρειάζεται να προκαλεί ανησυχία, αλλά η συνεχής έλλειψη ύπνου μπορεί να εμποδίσει την ικανότητα του ανοσοποιητικού μας συστήματος να λειτουργεί.

Αν και οι εμπειρογνώμονες λένε συχνά ότι οι απαιτήσεις για ύπνο διαφέρουν από άτομο σε άτομο, μια μελέτη του 2009 του Carnegie Mellon, διαπίστωσε ότι οτιδήποτε λιγότερο από επτά (7) ώρες συνεχούς ύπνου, σχεδόν τριπλασιάζει τις πιθανότητες να κρυολογήσει κάποιος.

Πηγή:Health.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ