Τα «κολακευτικά» σχόλια των Σαρκοζί και Ομπάμα για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό

Μια …απροσεξία στη σύνοδο των G20 προκάλεσε μεγάλη αμηχανία στους προέδρους Μπαράκ Ομπάμα και ο Νικολά Σαρκοζί. Το ζευγάρι πιάστηκε να «θάβει» σε μια ιδιωτική συζήτηση τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών την περασμένη εβδομάδα στις Κάννες…

Ο Νικολά Σαρκοζί τον αποκάλεσε «ψεύτη», μπροστά σε ένα μικρόφωνο που νόμιζε ότι ήταν κλειστό, ενώ το σχόλιο του Ομπάμα ήταν εξίσου απαξιωτικό.

Η μοιραία συζήτηση ξεκίνησε με τον Ομπάμα να μαλώνει τον Σαρκοζί επειδή δεν τον είχε ενημερώσει για το ότι η Γαλλία θα ψήφιζε υπέρ του να γίνουν δεκτοί οι Παλαιστίνιοι στο όργανο του ΟΗΕ, την UNESCO – ένα βήμα στο οποίο οι ΗΠΑ αντιτίθενται.

Στη συνέχεια οι δύο άντρες άρχισαν να συζητούν για τον ισραηλινό πρωθυπουργό.

Ο κ. Σαρκοζί ακούστηκε να λέει: «Δεν τον αντέχω … Είναι ψεύτης»,

και ο Ομπάμα να απαντά: «Εσύ μπούχτισες μαζί του! – εγώ που πρέπει να ασχολούμαι μαζί του κάθε μέρα!»

Μετά από τρία λεπτά, Γάλλοι αξιωματούχοι συνειδητοποίησαν οτι η συνομιλία αυτή ακουγόταν και έκλεισαν τα μικρόφωνα. Οι δημοσιογράφοι, στη συνέχεια, συμφώνησαν να μη δημοσιεύσουν αυτά που άκουσαν και να υπακούσουν στους «κανόνες συμπεριφοράς» που εφαρμόζονται στην κάλυψη της συνόδου κορυφής – εκτός …από έναν ρεπόρτερ που αργότερα διέρρευσε τα στοιχεία σε γαλλική ιστοσελίδα.

Ο Λευκός Οίκος και το Elysee Palace έχουν αρνηθεί να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν ότι η συζήτηση έλαβε χώρα.

Πηγή:Daily Mail

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ