Ανεργοι ζητούν τη στήριξη του δήμου Λάρισας

Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο της Λάρισας κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του οργάνου έκαναν μέλη της πρωτοβουλίας ανέργων που κατέθεσαν ψήφισμα καλώντας το δημοτικό συμβούλιο να υιοθετήσει προτάσεις τους που έχουν να κάνουν με την απαλλαγή των ανέργων από τα δημοτικά τέλη,… αλλά με τη στήριξη του δήμου στο αίτημά τους να μη γίνονται διακοπές στην ηλεκτροδότηση και υδροδότηση των σπιτιών των ανέργων.

Παράλληλα έθεσαν και γενικά θέματα ανακούφισης των ανέργων, που όπως φάνηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε στο σώμα, με παρέμβαση και της παράταξης Σάπκα, θα αναλυθούν διεξοδικά, όπως άλλωστε και η τιμολογιακή πολιτική του δήμου για τέλη και τροφεία, κατά τη διάρκεια διευρυμένης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το δημοτικό συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση ενέκρινε και ψήφισμα με το οποίο συμπαρίσταται στο ΚΕΘΕΑ και δηλώνει ότι είναι άκρως αντίθετο σε κάθε μορφή συρρίκνωσης ενός οργανισμού που χαρακτηρίζει το βαθμό πολιτισμού κάθε χώρας και θεωρείται απαραίτητο για την κοινωνική συνοχή.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των θεμάτων ημερήσιας διάταξης η παράταξη Σάπκα εξέφρασε ενστάσεις για το ύψος του προϋπολογισμού των δράσεων προβολής εκδηλώσεων του δήμου στον Τύπο, με το δήμαρχο να εξηγεί ότι το ποσό των 34.500 ευρώ που αναφέρεται ως συνολικός προϋπολογισμός είναι ενδεικτικό και δεν πρόκειται να δαπανηθεί. Στο συμβούλιο συζητήθηκαν δεκάδες θέματα διαδικαστικού κυρίως χαρακτήρα ενώ η πρόταση του επικεφαλής της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κ. Απ. Καλογιάννη που καλούσε τη δημοτική αρχή να στηρίξει την μη πληρωμή του χαρατσιού των ακινήτων για όσους συμπολίτες δεν μπορούν ή δε θέλουν να πληρώσουν άλλο για τις αποτυχημένες πολιτικές του μνημονίου, αναμένονταν να συζητηθεί στο τέλος της συνεδρίασης, με στελέχη της δημοτικής αρχής πάντως να αφήνουν να εννοηθεί, πριν τη συζήτηση, ότι δεν πρόκειται να κάνουν δεκτή μια τέτοια πρόταση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ