ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.: Ο λαός να διώξει κυβέρνηση και τρόικα

Κορύφωση μιας πρωτόγνωρης δημοκρατικής διαδικασίας, αφού για  πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, ένα πολιτικό μέτωπο αριστερών οργανώσεων και ανένταχτων αγωνιστών, προχωρά σε δημοκρατική ενοποίηση κάτω από την αρχή  «ένα μέλος μία ψήφος», που γκρεμίζει τους φράχτες της πολιτικής μικροϊδιοκτησίας, χαρακτήρισαν την 1η πανελλαδική συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ… στελέχη του μετώπου στη Λάρισα ασκώντας παράλληλα κριτική τόσο στα δύο μεγάλα κόμματα που αποφάσισαν συγκυβέρνηση, όσο και στα κόμματα της κοινοβουλευτικής αριστεράς.

Τα στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στάθηκαν ιδιαίτερα στην κατάρρευση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας ότι η απόλυτη γελοιοποίηση και απονομιμοποίησή της έκανε αναγκαία την άμεση στήριξή της από το δεύτερο βασικό πυλώνα του αστικού πολιτικού συστήματος, τη Ν.Δ.

«Οι μάσκες πράγματι έπεσαν το βράδυ της Παρασκευής, μετά τη φαρσοκωμωδία ψήφου εμπιστοσύνης. Το καλομακιγιαρισμένο αντιμνημονιακό προφίλ του Σαμαρά ξεθώριασε και ο διαπραγματευτικός ψευτοτσαμπουκάς του έγινε παζάρι για συμμετοχή σε πραξικοπηματική κυβέρνηση,  κοινωνικής ερήμωσης και λαϊκής λεηλασίας», υπογράμμισαν.

Για την κοινοβουλευτική Αριστερά υποστήριξαν ότι αμήχανη, μοιραία και άβουλη, θύμα των στρατηγικών και τακτικών χρόνιων αδυναμιών της, στην ιστορική πρόκληση του συστήματος εξουσίας απαντά με το «εκλογές τώρα» και καλλιεργεί αυταπάτες στους μαχόμενους εργαζόμενους, πως η πολιτική αυτή μπορεί να ανατραπεί με αλλαγή των συσχετισμών από τις εκλογές, με δημιουργία  «προοδευτικής αριστερής κυβέρνησης» ή με «λαϊκή εξουσία» σε συνθήκες καπιταλιστικής κυριαρχίας.

Τα στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απηύθυναν κάλεσμα σε όλους όσοι αγωνίστηκαν μαζί τους το προηγούμενο διάστημα και μαζί φώναξαν να φύγει η κυβέρνηση, η τρόικα και η πολιτική  τους, να σηκώσουν το γάντι των εκβιασμών του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και του πολιτικού τους προσωπικού και να απαντήσουν με παραπέρα ένταση της ανυπακοής.

«Να συντονιστούμε και να πιέσουμε στην  προκήρυξη γενικής απεργίας άμεσα (17 Νοέμβρη) με αίτημα να πέσει η νέα κυβέρνηση της υποτέλειας και της λεηλασίας από κάτω και αριστερά, να φύγει η τρόικα, χωρίς καμιά αναμονή και προεκλογική ανακωχή. Να οικοδομήσουμε ένα πλατύ αντικαπιταλιστικό μέτωπο κατά της Ε.Ε. και του ευρώ», ανέφεραν ξεκαθαρίζοντας ότι ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας δεσμεύεται να δώσει όλες τις δυνάμεις της για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού – λαϊκού κινήματος και τη δημιουργία κοινωνικού και πολιτικού μετώπου ρήξης και ανατροπής, για την απόκρουση της πολεμικής επίθεσης του κεφαλαίου και χάραξη σύγχρονης σοσιαλιστικής και κομμουνιστικής προοπτικής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ