Απάνθρωπη και στυγνή η δημοτική αρχή του Τυρνάβου

Σε όλη την Ελλάδα λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης οι δήμοι αναζητούν και βρίσκουν τρόπους για να στηρίξουν κάπως τους δημότες τους. Το τελευταίο διάστημα έχει αναπτυχθεί ένα «κίνημα» δήμων που στηρίζουν του πολίτες που δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια, παρέχοντας είτε νομική συνδρομή είτε οργανώνοντας την πάλη μέσω της μαζικής άρνησης πληρωμής των όποιων χαρατσιών. Κάποιοι άλλοι ενισχύουν τις κοινωνικές δομές και συζητούν για μείωση τελών και ψαλίδισμα του κόστους των υπηρεσιών, κατανοώντας ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν οι δημότες τους στις όποιες απαιτήσεις.

Σε αντίθεση όμως με ότι συμβαίνει γύρω μας, ο δήμος Τυρνάβου βρίσκεται στην άλλη άκρη. Σε μόλις 10 μήνες θητεία έφερε τα πάνω κάτω στο κοινωνικό πρόσωπο του δήμου. Εκλεισε το κοινωνικό παντοπωλείο που αποτελούσε στήριγμα δεκάδων οικογενειών, αύξησε τα τροφεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, κάλεσε τα μέλη των ΚΑΠΗ να πληρώνουν αυξημένο ποσοστό για τη συμμετοχή τους σε εκδρομές και διακοπές κάνοντας απαγορευτική ακόμη και τη σκέψη της διασκέδασης για πολλούς από αυτούς, συρρίκνωσε τη Μουσική Σχολή στέλνοντας δεκάδες παιδιά σε ιδιωτικά ωδεία, ή αναγκάζοντας δεκάδες άλλα να σταματήσουν τη μουσική, έβαλε λουκέτο στο τμήμα μαθησιακών δυσκολιών που ήταν το αποκούμπι για δεκάδες παιδιά και τις οικογένειές τους. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά προχώρησε σε τεράστιες αυξήσεις στην τιμή του νερού για τους δημότες του πρώην δήμου Αμπελώνα και των δημοτικών διαμερισμάτων του πρώην δήμου Τυρνάβου προκαλώντας οργή και απόγνωση σε εκατοντάδες οικογένειες.

Από εκεί και πέρα συνεχίζεται ο εμπαιγμός σε υπαλλήλους και προμηθευτές που περιμένουν να εξοφληθούν για υπηρεσίες και αγαθά που πρόσφεραν, ενώ έχει φέρει και έναν απόλυτο χειμώνα στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Φαίνεται ότι ο δήμαρχος κ. Νίκος Μαλάκος και οι συν αυτώ δεν έχουν καταλάβει ότι το ΠΑΣΟΚ το κόμμα που τους στήριξε στις περυσινές εκλογές λόγω ακριβώς της πολιτικής λιτότητας και του μνημονίου που εφάρμοσε έφυγε νύχτα από την κυβέρνηση. Δεν καταλαβαίνουν ότι με την πολιτική τους έχουν ήδη εισπράξει την καταδίκη των δημοτών και τη χλεύη της τοπικής κοινωνίας για την απάνθρωπη, στάση τους;

Όμως εδώ θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και από την αντιπολίτευση που προς το παρόν δείχνει να χαϊδεύει μια στυγνή δημοτική αρχή, ασκώντας βελούδινη αντιπολίτευση. Πότε επιτέλους θα ξυπνήσουν και αυτοί;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ