Οχι στα χαράτσια λέει η λαϊκή επιτροπή αγώνα Αμπελοκήπων

Αποφασισμένοι να μην πληρώσουν κανένα από τα χαράτσια που έχει επιβάλει η κυβέρνηση σε συμφωνία με την τρόικα, δήλωσαν οι συμμετέχοντες στη λαϊκή συνέλευση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Αμπελοκήπων. Οι συμμετέχοντες στη συνέλευση εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει άγρια φοροχαράτσια για το εισόδημά τους μέσω της εφορίας και για τα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ, ενώ παράλληλα μειώνει το αφορολόγητο στις 5.500 ευρώ και αυξάνει την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, του φυσικού αερίου, των ασφαλίστρων και των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων.

Στο ψήφισμά τους δηλώνουν την άρνησή τους να πληρώσουν τα εξοντωτικά χαράτσια που στέλνει η κυβέρνηση με την εφορία και τη ΔΕΗ, γιατί πλέον δεν έχουν και γιατί δεν θέλουν να πληρώσουν το χρέος της πλουτοκρατίας.

Παράλληλα αναφέρουν:

«Εμείς που πήραμε μέρος στη συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Αμπελοκήπων, καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, στους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους  νέους και τις γυναίκες της συνοικίας, να συναντηθούμε όλοι μαζί στην οργάνωση της μαζικής άρνησης και στην παρεμπόδιση των χαρατσιών.

Να δώσουμε ένα ισχυρό χαστούκι στην κυβέρνηση και στην Ε.Ε, στα κόμματα που ενώ λένε ότι διαφωνούν με τα χαράτσια, καλούν όμως το λαό να τα πληρώσει. Να πούμε μαζί δυνατά: Τέλος οι θυσίες για την κρίση, τέλος οι θυσίες για να σωθεί η κερδοφορία της πλουτοκρατίας, η ευρωζώνη και η ευρωένωσή τους.

Οι καπιταλιστές και η κυβέρνηση θεωρούν νόμιμο, σήμερα οι καπιταλιστές να έχουν 600 δισ. στην Ελβετία, να πληρώνουν ελάχιστους φόρους ή και καθόλου. Θεωρούν νόμιμο 6.000 επιχειρήσεις να χρωστάνε 31 δισ. σε φόρους. Νομιμότητα είναι για την κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, οι εφοπλιστές να πληρώνουν 12 εκατ. ευρώ σε φόρους το 2011, ενώ έκαναν παραγγελίες 5 δισ. ευρώ για κατασκευή πλοίων στο εξωτερικό. Θεωρούν νόμιμο να χρηματοδοτούν απλόχερα τους καρχαρίες του πλούτου και να ξοδεύουν τεράστια ποσά για εξοπλισμούς, γιατί το απαιτεί το ΝΑΤΟ.  Αυτήν τη «νομιμότητα», έχουμε το χρέος να την ανατρέψουμε και να εδραιώσουμε τη νομιμότητα της λαϊκής πλειοψηφίας.

Δε θα πληρώσουμε λοιπόν για να μην πτωχεύσει η πλουτοκρατία. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά νοικοκυριά έχουμε ήδη πτωχεύσει. Την κρίση και το χρέος να πληρώσουν τα μονοπώλια.

Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, διεκδικούμε αφορολόγητο όριο για τις λαϊκές οικογένειες στα 40.000 ευρώ.

Ταυτόχρονα δίνουμε μήνυμα αντίθεσης, αντίστασης και ρήξης με το μεγάλο κεφάλαιο μέσα στους χώρους δουλειάς για να μη μειωθούν οι μισθοί, για να μην καταργηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για να μην επεκταθούν εξοντωτικά ελαστικά ωράρια, για να μην μειωθούν οι συντάξεις και να μην διαλυθούν τα ασφαλιστικά ταμεία, για να μπει φραγμός στη δραματική επιδείνωση των συνθηκών ζωής κι εργασίας μας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ