Θα μπορούσε η μείωση του αλατιού στη διατροφή να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό;

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, τώρα ισχυρίζονται ότι μειώνοντας το αλάτι μπορεί να αυξηθεί η πιθανότητα θανάτου σε ορισμένους ασθενείς με υπάρχοντα καρδιακά προβλήματα…

Η αξιολόγηση από 67 προηγούμενες μελέτες στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 40.000 άνθρωποι, έδειξε ότι μειωμένη πρόσληψη αλατιού πυροδότησε 2,5% αύξηση της χοληστερόλης και 7% αύξηση σε ένα είδος λίπους που μπορεί να προκαλέσει θρόμβους στο αίμα.

Η διαιτητική αλλαγή έχει επίσης αποδειχθεί ότι κάνει τα νεφρά να απελευθερώνουν περισσότερη ρενίνη, μια πρωτεΐνη που συνδέεται με υψηλή αρτηριακή πίεση.

Ο επικεφαλής της έρευνας Dr Niels Graudal, δήλωσε: «Η αύξηση της χοληστερόλης, αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακού θανάτου.”
Είπε επίσης ότι αντί οι άνθρωποι να μειώνουν την πρόσληψη αλατιού, θα πρέπει να επικεντρώνονται στην διακοπή του καπνίσματος, τη μείωση της κατανάλωσης του αλκοόλ και την απώλεια βάρους.

Ωστόσο, πολλοί αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τα πρόσφατα ευρήματα, που δημοσιεύονται στο American Journal of Hypertension, και λένε ότι δεν πρέπει να υποτιμούνται τα σημαντικά οφέλη της περικοπής του αλατιού.

Περισσότερα: dailymail

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ