Φουσκωμένοι λογαριασμοί νερού και στον Τύρναβο

Τη δημοτική αρχή του Τυρνάβου καταγγέλλουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λέλα Μάγγου – Στατήρη και Στέλιος Χατζηκράχτης για την αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθεί με την αύξηση των τελών ύδρευσης – αποχέτευσης και στην πόλη του Τυρνάβου μετά τον Αμπελώνα… Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι δύο σύμβουλοι, η Δημοτική Αρχή υλοποίησε τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά πλειοψηφία σε Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α. Τυρνάβου και αναφέρονται στην τιμολογιακή πολιτική για το 2011, που περιλαμβάνει αυξήσεις στα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη, με την σύμφωνη γνώμη των συμβούλων της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης του κ. Νασίκα. Καταψηφίστηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Στέλιο Χατζηκράχτη και τον εκπρόσωπο του Σωματείου Οικοδόμων. Ειδικότερα, μετά από ανάλυση των λογαριασμών που έγινε με βάση το τιμολόγιο της Δ.Ε.Υ.Α. οι καταναλώσεις χωρίζονται σε τέσσερις ομάδες και σε δυο υποομάδες: σπίτι συνδεδεμένο με την αποχέτευση της Δ.Ε.Υ.Α. και σπίτι χωρίς σύνδεση με την αποχέτευση, προκύπτουν τα παρακάτω συμπεράσματα:

Κατανάλωση 50 κ.μ.

Σύνδεση με αποχέτευση Αύξηση 0%

Όχι σύνδεση με αποχέτευση Αύξηση 11,5%

Κατανάλωση  70 κ.μ.

Σύνδεση με αποχέτευση Αύξηση  13%

Όχι σύνδεση με αποχέτευση Αύξηση  26,1%

Κατανάλωση  100 κ.μ.

Σύνδεση με αποχέτευση Αύξηση  22%

Όχι σύνδεση με αποχέτευση Αύξηση  36,1%

Κατανάλωση 120 κ.μ.

Σύνδεση με αποχέτευση αύξηση 34,4%

Όχι σύνδεση με αποχέτευση Αύξηση  49,9%

«Από τα στοιχεία που παρατίθενται γίνεται φανερό ότι οι αρνητικές αντιδράσεις των συμπολιτών μας τις μέρες αυτές που έλαβαν λογαριασμούς της Δ.Ε.Υ.Α. μόνο τυχαίες δεν είναι.

Καλούμε τον κύριο δήμαρχο να κατέβει από το γραφείο του, στο ταμείο της Δ.Ε.Υ.Α. ένα πρωινό και να αφουγκραστεί τους συμπολίτες μας, τον χαμηλοσυνταξιούχο, τον μικροεπαγγελματία, τον μικροαγρότη που αδυνατεί να πληρώσει τους λογαριασμούς και μετά να ξανασκεφτεί κατά πόσο είναι εύστοχη η φράση, με την οποία τελειώνει την επιστολή  που έστειλε με τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Υ.Α. στους συμπολίτες μας: «Η εμπιστοσύνη σας είναι δύναμή μας  για την πρωτοπορία».

Βέβαια, η πολιτική που ακολουθεί μέχρι τώρα η Δημοτική Αρχή, δεν ξεφεύγει από τις προεκλογικές της υποσχέσεις, όπου ο συνδυασμός του κ. Δημάρχου υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, ήταν υπέρ του μνημονίου και του σχεδίου «Καλλικράτης» για την τοπική αυτοδιοίκηση, που τις συνέπειες  πληρώνει καθημερινά ανεξαιρέτως ο καθένας μας.

Σε μια περίοδο που τα λαϊκά εισοδήματα μειώνονται από την αντιλαϊκή πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης και πολύ περισσότερο της σημερινής συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και ΛΑΟΣ, η Δημοτική Αρχή όχι μόνο Μ.Π.Ρ.Ο.Σ.Τ.Α. δεν βγαίνει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των συμπολιτών μας αλλά γίνεται στυλοβάτης και χειροκροτητής της κάθε κυβερνητικής πολιτικής.

Όπως γίνεται καθημερινά αντιληπτό για να μπορέσουμε να αντιπαλέψουμε τέτοιες πολιτικές που προέρχονται από τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και των εκλεγμένων Δημάρχων που είχαν τη στήριξη των, χρειάζεται κοινός αγώνας και δράση με στόχο την ανατροπή των επιλογών τους και χάραξη νέας πολιτικής που να υπερασπίζετε τα λαϊκά συμφέροντα», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ