Νετρίνα: ταχύτερα από το φως;

Δύο μήνες αργότερα, από την ημέρα που επιστήμονες ανέφεραν ότι τα υποατομικά σωματίδια γνωστά ως νετρίνα, ταξιδεύουν γρηγορότερα από την ταχύτητα του φωτός, προκαλώντας μεγάλη έκπληξη και δυσπιστία στους περισσότερους φυσικούς του κόσμου, η ίδια ομάδα επιστημόνων, που είναι γνωστή ως ΟΠΕΡΑ, δήλωσε την Παρασκευή ότι πραγματοποίησε και δεύτερο πείραμα που επιβεβαίωσε τα πρώτα αποτελέσματά της…

Η ομάδα βέβαια παραδέχθηκε ότι παραμένουν πολλά ερωτήματα. “Αυτό δεν είναι το τέλος της ιστορίας”, δήλωσε ο Αντόνιο Ereditato του Πανεπιστημίου της Βέρνης στην Ελβετία, εξηγώντας ότι οι φυσικοί δεν θα δεχθούν το αποτέλεσμα ότι τα νετρίνα μπορούν να ταξιδεύουν πιο γρήγορα από το φως, έως ότου άλλα πειράματα καταλήξουν στο ίδιο συμπέρασμα. «Είμαστε πεπεισμένοι, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό στην επιστήμη», είπε.

Άλλοι φυσικοί είπαν ότι παραμένουν σκεπτικοί απέναντι στη πιθανότητα ανατροπής του σύμπαντος.

Η ταχύτητα του φωτός καθιερώθηκε ως το κοσμικό όριο ταχύτητας, τουλάχιστον για τη συνηθισμένη ύλη σε συνήθη χώρο, το 1905 από τη θεωρία της σχετικότητας του Albert Einstein (γνωστή σήμερα ως ειδική θεωρία της σχετικότητας), αποκλείοντας τη δυνατότητα του ταξιδιού στον χρόνο, ή των έγκαιρων ταξιδιών σε άλλα αστέρια.

Περισσότερα: The New York Times

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ