Ξεκινά η μελέτη για το Γ.Π.Σ. Αμπελώνα

Υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και τον κοινό εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας κ. Στυλιανό Τσακίρη, η σύμβαση για την ανάθεση της μελέτης “Αναθεώρηση και Επέκταση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Δήμου Αμπελώνα”. Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται σε 272.324,46€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Αντικείμενο της μελέτης είναι, ο καθορισμός χρήσεων γης και η ρύθμιση των όρων δόμησης στο σύνολο της κτηματικής περιφέρειας του πρώην Δήμου Αμπελώνα, και ο σχεδιασμός προγράμματος έργων και δράσεων για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή τους, με στόχο την βελτίωση του οικιστικού περιβάλλοντος των οικισμών της περιοχής και την αύξηση της παραγωγικότητας των οικονομικών δραστηριοτήτων.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Η μελέτη αυτή είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Αμπελώνα καθώς θα θέσει ως βασικούς στόχους:

– την προστασία και την ανάδειξη του χαρακτήρα της περιοχής (φυσικός και πολιτιστικός), μέσω της καλύτερης οργάνωσης των χρήσεων γης,

– την αναβάθμιση του οικιστικού περιβάλλοντος και

– την υποστήριξη – μέσω των ρυθμίσεων του χώρου – νέων ευκαιριών απασχόλησης και συγκράτησης του πληθυσμού».

Απ’ την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης κα  Ρένα Καραλαριώτου τόνισε: «Ένα αναπτυξιακό εργαλείο οικονομική ανάκαμψη της περιοχής μπαίνει στη φάση της υλοποίησης. Στόχο της Περιφέρειας Θεσσαλίας αποτελεί και η λύση του οικιστικού προβλήματος της παραλιακής ζώνης της Περ. Ενότητας Λάρισας».

Ανάδοχος του διαγωνισμού που διενήργησε η Περιφέρεια, αναδείχθηκε η Σύμπραξη Μελετητών ΄΄Στυλιανός Τσακίρης/Χρήστος Κουτάκος/Θεοδούλη Μωυσιάδη/ Νικόλαος Στάππας / Μαρίνος Κοντομάτης / Χρυσούλα Ζαχαριάδη΄΄.

Σημειώνεται ότι η ομάδα μελέτης που αναδείχθηκε ανάδοχος, έχει εκπονήσει μεταξύ άλλων το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο για την Βιομηχανία, το Χωροταξικό Σχέδιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και συμμετέχει στην εκπόνηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Ευρύτερης Περιοχής Λάρισας, σχέδια που εκ του νόμου θα πρέπει να εξειδικευτούν με την μελέτη που ανατέθηκε στην περιοχή του πρώην Δήμου Αμπελώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ