Διέκοψαν τη συνεδρίαση του δ.σ κάτοικοι του Αμπελώνα

Με δυναμικό τρόπο αντέδρασαν οι κάτοικοι του Αμπελώνα στην απόφαση των συμβούλων της πλειοψηφίας μετά από σχετική εισήγηση του δημάρχου, να απορρίψουν την πρόταση σύσσωμης της αντιπολίτευσης για αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής στο νερό για το τρέχον έτος 2011.

Στο άκουσμα του αποτελέσματος της ψηφοφορίας οι δεκάδες κάτοικοι του Αμπελώνα που είχαν γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα του δ.σ. ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες κατά του δημάρχου και των συμβούλων της πλειοψηφίας και αμέσως μετά στον προθάλαμο αποφάσισαν ομόφωνα να επανέλθουν στην αίθουσα και να διακόψουν τη συνεδρίαση. Με την είσοδο των κατοίκων ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αθ. Νασικας και οι σύμβουλοί της παράταξής τους τονίζοντας ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η συνεδρίαση και αποχώρησαν. Από την αίθουσα αποχώρησαν και οι υπόλοιποι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, ενώ δεν ευοδώθηκε η προσπάθεια του προεδρείου να συνεχιστεί η συνεδρίαση μόνο με τους συμβούλους της πλειοψηφίας και σε λίγη ώρα αποχώρησαν με το δήμαρχο και τους προερχόμενους από τον παλιό δήμο Αμπελώνα συμβούλους να γίνονται δεκτοί με ειρωνικά χειροκροτήματα από τους εξοργισμένους κατοίκους. Ένα στοιχείο που επίσης εξόργισε τους περισσότερους ήταν η εξύβριση των θείων από το δήμαρχο κατά τη διάρκεια φραστικής αντιπαράθεσης με δημότισσα και ενώ ακόμη βρισκόταν στο έδρανο του δημάρχου.

 

Η συνεδρίαση

Σε αυτή καθ’ αυτή τη συνεδρίαση σύσσωμη η αντιπολίτευση, όπως και κάτοικοι που πήραν το λόγο ζήτησαν από το δήμαρχο και την πλειοψηφία να αναλογιστούν τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που περνά ο ελληνικός λαός και να πάρουν πίσω τις αυξήσεις στο νερό για όλο το δήμο.

Ο δήμαρχος από την πλευρά του επέμεινε στην τιμολογιακή πολιτική κάνοντας για μια ακόμη φορά λόγο για αναγκαίες αυξήσεις λόγω των μεγάλων έργων αποχέτευσης που όπως υποστήριξε θα ξεκινήσουν άμεσα, αλλά και του χρέους που είχε δημιουργήσει η ΔΕΥΑ Αμπελώνα, ενώ παρουσίασε στοιχεία που αποδείκνυαν ότι οι μεγάλοι λογαριασμοί στον Αμπελώνα είναι ελάχιστοι, προκαλώντας και πάλι αντιδράσεις αφού τα στοιχεία αυτά αμφισβητήθηκαν από τους κατοίκους.

 

Συγκλονιστικό

Συγκλονιστικός ήταν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος ένας ηλικιωμένος συνταξιούχος ο οποίος ζήτησε από αμπελωνίτη δημοτικό σύμβουλο να σκεφτεί πώς μπορεί να πληρώσει ο πατέρας του με τη σύνταξη του ΟΓΑ λογαριασμούς νερού της τάξης των 200 και πλέον ευρώ και μετά να ψηφίσει. «Δεν έχουμε χρήματα. Τι θα κάνουμε. Αίμα θα σας δώσουμε:» ανέφερε καταχειροκροτούμενος ο συνταξιούχος που όμως δεν έδειξε να συγκινεί το δήμαρχο και την παράταξή του.

 

Στηρίζει η Ηρώ Διώτη

Στο πλευρό των δημοτών του Αμπελώνα, βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, μαζί με μέλη της Τοπικής Κίνησης του ΣΥΝ Τυρνάβου-Αμπελώνα.

Η βουλευτής στο περιθώριο της συγκέντρωσης, των κατοίκων κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για την πολιτική της καλώντας την να αντιληφθεί ότι εάν πρέπει να διεκδικήσει από κάπου οφειλόμενα, αυτά είναι πρωτίστως από τον κρατικό προϋπολογισμό και από τα χρωστούμενα που έχει η κεντρική διοίκηση στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και να παραδειγματιστεί από άλλες ΔΑ στην Ελλάδα, που ασκούν και μέσω των ΔΕΥΑ κοινωνική πολιτική.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ