Καταγγελία της επιτροπής αγώνα κατοίκων Αμπελώνα

Ανακοίνωση  – καταγγελία εξέδωσε η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στις αυξήσεις στο νερό που συγκροτήθηκε στον Αμπελώνα, με αφορμή την προσαγωγή δύο μελών της στο Α.Τ. Τυρνάβου επειδή συγκέντρωναν υπογραφές και ενημέρωναν τυς πολίτες στην είσοδο του δημαρχείου Αμπελώνα. Στην καταγγελία της η επιτροπή αναφέρει:

“Η Επιτροπή Αγώνα καταγγέλλει ότι σήμερα 24 Νοεμβρίου το πρωί στο πρώην Δημαρχείο Αμπελώνα έγινε η παράνομη σύλληψη 2 μελών της Επιτροπής Αγώνα (του κου Σανδαλή Ευάγγελλου και του κου Ρίζου Μάριου), από την Αστυνομία, μετά όπως λένε «οι Αντιδήμαρχοι και η Αστυνομία από ανώνυμη καταγγελία».

Μετά από απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου, συνεργείο της Επιτροπής Αγώνα βρισκόταν  εκ περιτροπής στην είσοδο του πρώην Δημαρχείου Αμπελώνα για την ενημέρωση του κόσμου και την συλλογή υπογραφών και λογαριασμών νερού.

Τα γεγονότα της προσαγωγής έχουν ως εξής σύμφωνα με την μαρτυρία των συλληφθέντων: Βρισκόμαστε στο χώρο του Δημαρχείου από τις 8:30 π.μ. ενημερώνοντας τον κόσμο. Γύρω στις 10:20 π.μ. την ώρα που ήρθαν στο χώρο του Δημαρχείου οι κοι Αντιδήμαρχοι Αβραμούλης Μάκης, Χαλούλης Δημήτρης, μας ρωτάει ο κος Χαλούλης: «Τι δουλειά έχετε εδώ;», με επιθετικό ύφος, και μας δήλωσε «ότι αυτό που κάνετε είναι ποινικό αδίκημα». Και σε χρονικό διάστημα 3’ λεπτών, ήρθε η Αστυνομία κι αμέσως μας πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου χωρίς συγκεκριμένο λόγο ή καταγγελία.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες κινητοποιηθήκαν πλήθος φορέων και κατοίκων του Αμπελώνα και του Τυρνάβου που πετύχαν την άμεση απελευθέρωση των μελών της Επιτροπής Αγώνα.

Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στις αυξήσεις στο νερό, καταγγέλλει σε όλο τον λαό του Αμπελώνα και του Τυρνάβου αυτές τις απαράδεκτες και φασιστικές ενέργειες και όσους κρύβονται πίσω από αυτές. Ο λαός του Αμπελώνα όλο αυτό το διάστημα με τις πρωτοφανείς και μαζικές του κινητοποιήσεις απέδειξε ότι κανείς δεν μπορεί να τον αγνοεί.  Θα συνεχίσει πιο μαζικά και αποφασιστικά τον δίκαιο αγώνα για φθηνό και  υγιεινό νερό για όλους τους κατοίκους του νέου Δήμου Τυρνάβου μη πτοούμενος από τέτοιες άθλιες ενέργειες.

Η Επιτροπή Αγώνα καλεί όλους τους κατοίκους Αμπελώνα, Βρυοτόπου, Ροδιάς, Δελερίων, και όλους τους φορείς του Δήμου Τυρνάβου στην Λαϊκή Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 28/11 και ώρα 7 το απόγευμα στον  Α’ όροφο του παλιού δημαρχείου (πάνω από την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ)”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ