Προσαγωγές νεαρών που συγκέντρωναν υπογραφές για το νερό στον Αμπελώνα

Σε προσαγωγή δύο ατόμων μελών της επιτροπής αγώνα των κατοίκων του Αμπελώνα που συγκέντρωναν υπογραφές για να μειωθεί τιμή του πόσιμου νερού βάσει απόφασης της λαϊκής συνέλευσης, προχώρησαν χωρίς καμία εξήγηση αστυνομικοί του Α.Τ. Τυρνάβου έχοντας δεχθεί όπως υποστήριξαν καταγγελία. Οι δύο νεαροί ΄τελικά αφέθηκαν ελεύθερη μετά από παρέμβαση του πρώην δημάρχου Τυρνάβου κ. Χρ. Κιτσίδη, μελών της επιτροπής αγώνα και συμβούλων της αντιπολίτευσης αφού όπως αποδείχθηκε δεν είχαν διαπράξει κάποιο αδίκημα.

Η ενέργεια αυτή των αστυνομικών όπως ήταν φυσικό προκάλεσε αναστάτωση στον Αμπελώνα, ενώ κάπτοικοι του Τυρνάβου και του Αμπελώνα συγκεντρώθηκαν σε ένδειξη συμπαράστασης στους δύο νεαρούς έξω από το Α.Τ. Τυρνάβου.

Με αφορμή την προσαγωγή των νεαρών η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Τυρνάβου εξέδωσε ανακοίνωση – καταγγελία στην οποία τονίζονται τα εξής:

«Καταγγέλλουμε στο λαό του ενιαίου δήμου Τυρνάβου την απαράδεκτη ενέργεια της προσαγωγής στο αστυνομικό τμήμα Τυρνάβου μελών της Επιτροπής Αγώνα Αμπελώνα , με πρόσχημα την εξακρίβωση στοιχείων ύστερα από καταγγελία της δημοτικής αρχής Τυρνάβου η οποία τους χαρακτήρισε τραμπούκους γιατί ασκούσανε το νόμιμο δικαίωμα ενημέρωσης και συλλογής υπογραφών για την αντιλαϊκή αύξηση των τελών ύδρευσης. Καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες οι οποίες έχουν ως στόχο, ανεξάρτητα από τις οποιεσδήποτε μεθοδεύσεις και πρακτικές την τρομοκράτηση όσων αγωνίζονται και διεκδικούν τη δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και το δικαίωμα υπεράσπισης της ύπαρξης τους που πλήττεται από τα αντιλαϊκά μέτρα τόσο της κυβέρνησης του μαύρου μετόχου όσο και των τοπικών διοικήσεων.

Καλούμε τους μαζικούς φορείς, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους ΕΒΕ, τους νέους και της γυναίκες της πόλης μας να συμπαρασταθούν στους αγωνιζόμενους συνδημότες μας και να καταδικάσουν με οποιοδήποτε πρόσφορο μέσον τέτοιες ενέργειες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ