Μαγνητικός τομογράφος 1 εκ. ευρώ στο Γ.Ν. Λάρισας

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την προκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια μαγνητικού τομογράφου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ύψους 1.000.000 ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ. Αυτό αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα του Νοσοκομείου που προχωρεί στην αντικατάσταση ενός παλαιού (από το 1996) μηχανήματος με ένα μηχάνημα σύγχρονο, λειτουργικό και απαραίτητο για τη δημόσια υγεία και την  ποιότητα ζωής…  Βελτιώνεται έτσι αποφασιστικά η διαγνωστική ικανότητα και η ποιότητα παροχής υπηρεσιών από το Νοσοκομείο προς τους πολίτες, διευρύνονται οι δράσεις στον ακτινοδιαγνωστικό τομέα και αναβαθμίζεται ένα τμήμα αιχμής του Νοσοκομείου.

Υπενθυμίζεται ότι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Υγείας είχε παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την άμεση χρηματοδότηση έργων από το ΕΣΠΑ στον τομέα της Υγείας. Το σχέδιο αυτό έχει σαφείς στόχους, σφιχτά χρονοδιαγράμματα, διακριτούς ρόλους, ευθύνη και κοινωνική λογοδοσία.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας δούλεψαν εντατικά σεβόμενοι απολύτως τα χρονοδιαγράμματα και τις δεσμεύσεις Περιφέρειας και Υπουργείου Υγείας και σύμφωνα με τον περιφερειάρχη αυτό είναι το μοντέλο που θα ακολουθηθεί και στις επόμενες δράσεις του ΕΣΠΑ στο χώρο της Υγείας.

Σε συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο κ. Κώστας Αγοραστός με τον Αναπληρωτή Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Κώστα Καραμπάτσα εκφράστηκε η απόλυτη ικανοποίηση και από τις δύο πλευρές για την πορεία του έργου και καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα για το Γενικό Νοσοκομείο (λίφτινγκ Νοσοκομείου, αναβάθμιση κτιριακών και ξενοδοχειακών υποδομών, ιατροτεχνολογικού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού) τομείς όπου τα τεύχη δημοπράτησης ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, συζητήθηκαν έργα που αφορούν τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία του Νομού.

Σε άριστο κλίμα επιβεβαιώθηκε από τους κ.κ. Κ. Αγοραστό και Κ. Καραμπάτσα η διάθεση συνεργασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας και Γενικού Νοσοκομείου για τις αναγκαίες τομές που πρέπει να γίνουν στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας.

Τέλος, όπως επεσήμανε ο κ. Κώστας Αγοραστός εγκρίνονται τα τεύχη δημοπράτησης και δημοπρατείται το έργο «Ολοκληρωμένος ψυχιατρικός τομέας του Γ.Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο» – συμπλήρωση του Ψυχιατρικού Τομέα Ενηλίκων, κατασκευή Ψυχιατρικού Τμήματος Παίδων και Εφήβων και ανακατασκευή παλαιάς πτέρυγας Γ.Ν. Βόλου για τη δημιουργία Β΄ Παθολογικής Κλινικής και Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας» προϋπολογισμού 5,7 εκ. ευρώ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ