ΣΥΝ Τυρνάβου κατά Ν. Μαλάκου

Επίθεση στο δήμαρχο Τυρνάβου και στην παράταξή του εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Πολιτική Κίνηση Τυρνάβου του ΣΥΝ, κάνοντας λόγο για μια δημοτική αρχή που ακολουθεί πιστά τη μνημονιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Στην  ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Εδώ και καιρό η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου έχει επιδοθεί σε μια πολιτική ανάλογη του κόμματος από το οποίο στηρίχθηκε, αυτό του ΠΑΣΟΚ. Μέσα από μια «μνημονιακή λογική», το Κοινωνικό Παντοπωλείο που στήριζε τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας έπαψε να λειτουργεί, το τμήμα μαθησιακών δυσκολιών του Δ. Χουλιαρού, ένα πρόγραμμα ευρωπαϊκά βραβευμένο που αποτελούσε αξία για την προηγούμενη Δημοτική Αρχή έπαψε επίσης να λειτουργεί αφήνοντας δεκάδες παιδιά αβοήθητα, υπηρεσίες κλείνουν, τα ΚΑΠΗ υπολειτουργούν, ενώ εξοντωτικές αυξήσεις των τελών ύδρευσης έχουν επιβληθεί στους δημότες του διευρυμένου δήμου Τυρνάβου μετακυλώντας σε αυτούς το κόστος της έλλειψης του κράτους.

Η σταγόνα όμως που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης είναι η ενέργεια της σύλληψης, με την ανοχή (αν όχι με την υπόδειξη…) της Δημοτικής Αρχής, δημοτών που το μόνο έγκλημα που διέπραξαν ήταν αυτό της ενημέρωσης συμπολιτών τους και της συλλογής υπογραφών ενάντια στις εξοντωτικές αυξήσεις. Οι «άρχοντες» του Δήμου θα πρέπει να γνωρίζουν ότι με την καταπάτηση των δικαιωμάτων των πολιτών και με τρομοκρατία, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να στρέψουν εναντίον τους και τους τελευταίους εναπομείναντες υποστηριχτές τους.

Η εποχή του μνημονίου και της παράνομης και αντιδημοκρατικής συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ. και τον ΛΑ.Ο.Σ. σύντομα θα φτάσει στο τέλος της, με δημοκρατικές διαδικασίες, όπως απαιτεί η λαϊκή πλειοψηφία. Ας το θυμούνται αυτό όσοι σήμερα νομίζουν ότι θα κυβερνούν για πάντα. Ο λαός δεν ξεχνά και αυτό είναι το μόνο για το οποίο μπορούν να είναι σίγουροι.

Καλούμε τέλος την Δημοτική Αρχή Τυρνάβου να ασχοληθεί με τα προβλήματα του τόπου, ως οφείλει, και να αφήσει τις υποδείξεις προς τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη, που επισκέφθηκε και συνομίλησε με τους κατοίκους του Αμπελώνα. Η βουλευτής μας δεν χρειάζεται υποδείξεις από κανέναν δήμαρχο, πόσο μάλλον όταν αυτός είναι υποστηρικτής του μνημονίου. Αντίθετα, καλούμε εκείνον να δεχτεί υποδείξεις και ανάλογη βοήθεια όπου χρειαστεί από τη βουλευτή, προκειμένου να καταφέρει να μπει στον δρόμο της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των δημοτών του, ξεφεύγοντας από εκείνον της υπεράσπισης του μνημονίου, της τρόικας και των τραπεζών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ