ΟΠΑΔ: Δεν καλύπτονται οι ιατρικές επισκέψεις

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του δημοσίου τις επισκέψεις που θα πραγματοποιούν στους γιατρούς ολόκληρης της χώρας. Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) αποφάσισε την αναστολή – επίσχεση των συμβατικών υποχρεώσεων όλων των συμβεβλημένων γιατρών, έναντι του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), εξαιτίας των μεγάλων οφειλών του Οργανισμού προς τους γιατρούς…

Ο Οργανισμός οφείλει στους συμβεβλημένους γιατρούς 350 εκατομμύρια ευρώ και σημειώνονται σημαντικές καθυστερήσεις στην εξόφληση των οφειλόμενων.

Το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) κάλεσε τη Δευτέρα τα μέλη του να προχωρήσουν σε επίσχεση ιατρικών συμβάσεων με τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ).

Η εμπλοκή με την περίθαλψη των δημοσίων υπαλλήλων διαρκεί από τον περασμένο Μάρτιο, οπότε ο ΙΣΑ είχε καλέσει τα μέλη του να απέχουν της παροχής ιατρικών υπηρεσιών βάσει των συμβάσεων τους με τον ΟΠΑΔ, εξαιτίας της υπέρμετρα μεγάλης καθυστέρησης αποπληρωμής.

Έπειτα από την απόφαση του ΠΙΣ, ο ΙΣΑ κλιμακώνει την αντίδρασή του, με τα εξής μέτρα:

Καλεί τα μέλη του να μην παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες σε εκτέλεση της σύμβασης τους με τον ΟΠΑΔ.

Τούς ζητεί να προβούν στην υπογραφή δήλωσης επίσχεσης ιατρικών συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ από την 1η Δεκεμβρίου 2011. Θα την αποστείλουν στον ΙΣΑ, τον οποίο θα εξουσιοδοτήσουν για την κατάθεση της στην αρμόδια ΥΠΑΔ.

Καλεί, επίσης, τους γιατρούς να προβούν στην ανάρτηση σχετικής ανακοίνωσης για την επίσχεση από την 1η Δεκεμβρίου έξω από τα ιατρεία τους, ώστε να ενημερώνουν σαφώς και εγκαίρως τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ.

Οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ θα εξυπηρετούνται πληρώνοντας το ποσό στο γιατρό, από τον οποίο θα λαμβάνουν δελτίο παροχής υπηρεσιών που θα υποβάλουν στο Ταμείο τους.

Πηγή: iatronet.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ