Φουσκωμένο ποτάμι η οργή του λαού του Αμπελώνα για το νερό

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι η δημοτική αρχή του Τυρνάβου να πάρει πίσω τις αποφάσεις της για αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΥΑ σε όλο το δήμο επαναβεβαίωσαν σήμερα το απόγευμα εκατοντάδες κάτοικοι του Αμπελώνα που συμμετείχαν σε μια ακόμα λαϊκή συνέλευση που ήταν η μαζικότερη απ’ όσες πραγματοποιήθηκαν από την αρχή των κινητοποιήσεων τον Αύγουστο…

Η μεγάλη συμμετοχή όπως τονίστηκε στη συνέλευση είναι ενδεικτική του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής που αδυνατούν να πληρώσουν τους μεγάλους λογαριασμούς που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν ή ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ. Στη σημερινή συνέλευση αποφασίστηκε να συνεχιστεί η διαδικασία συλλογής υπογραφών με κύριο αίτημα την επιστροφή της τιμής του νερού σε όλο το δήμο στο ποσό των 0,25 ευρώ ανά κυβικό που πλήρωναν οι κάτοικοι του Αμπελώνα μέχρι τον Μάρτιο καθώς επίσης και η συλλογή των απλήρωτων λογαριασμών.

Παράλληλα τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα ενημέρωσαν τους κατοίκους ότι μέχρι σήμερα τα συνεργεία συγκέντρωσαν περισσότερες από 3.500 υπογραφές και εκατοντάδες λογαριασμούς.

Με τις τοποθετήσεις τους οι κάτοικοι επεσήμαναν ότι θα πρέπει να υπάρξει κοινός αγώνας με τους κατοίκους όλου του δήμου αφού οι αυξήσεις του νερού αγγίζουν τόσο τους κατοίκους του παλιού δήμου Τυρνάβου που καλούνται να πληρώσουν σαφώς ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι σε ποσοστό που ξεπερνά το 50% όσο και τους κατοίκους του Αμπελώνα που καλούνται να πληρώσουν το νερό ακριβότερο από 200% έως και 500%.

Εξάλλου με ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης αύριο Τρίτη οι κάτοικοι του Αμπελώνα θα βρεθούν και πάλι στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Τυρνάβου για να απαιτήσουν για μια ακόμη φορά ειρηνικά την αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής.

Για το σκοπό αυτό θα συγκεντρωθούν στις 7 μ.μ. έξω από το παλιό δημαρχείο δίπλα στο υποκατάστημα της ΑΤΕ και θα αναχωρήσουν συντεταγμένα για τον Τύρναβο με λεωφορεία και Ι.Χ. για να παραστούν στη συνεδρίαση που ξεκινά στις 8 μ.μ.

Στη λαϊκή συνέλευση παραβρέθηκαν η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελώνα Δ. Μπάσμπα, το μέλος του συμβουλίου Δ. Καστώρης, οι παλιοί αντιδήμαρχοι Γ. Γιαννόπουλος, Αθ. Πιάνας και Μ. Κουκάλας εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και εκατοντάδες κάτοικοι που δεν έκρυβαν την οργή και την αγανάκτησή τους για τη μέχρι σήμερα αδιάλλακτη στάση της δημοτικής αρχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ