Οι Καλύτερες και οι Χειρότερες Πόλεις στον Κόσμο

Η Ευρώπη μπορεί να είναι στη μέση μιας οικονομικής κρίσης, αλλά όταν πρόκειται για την ποιότητα ζωής, κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα από την Mercer, μια παγκόσμια συμβουλευτική εταιρεία ανθρώπινων πόρων…

Η Mercer διεξάγει την ετήσιά της έρευνα για να βοηθήσει τους εταιρικούς της πελάτες να καθορίσουν κατά πόσο χρειάζεται να πληρώνουν επιπλέον τους εργαζόμενους τους που σταθμεύουν στις χειρότερες πόλεις του κόσμου, που φέτος είναι η Βαγδάτη και το Μπανγκούι στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Όμως καταρτίζει επίσης και μια λίστα με τα καλύτερα μέρη στον κόσμο, η οποία βασίζεται σε μια ποικιλία παραγόντων, όπως η προσωπική ασφάλεια, η πολιτική σταθερότητα, τα σχολεία, οι δημόσιες υπηρεσίες, η αναψυχή, η στέγαση και το κλίμα.

Φέτος, πόλεις της Αυστρίας, της Ελβετίας και της Γερμανίας κυριάρχησαν στην κορυφή της λίστας, κατέχοντας τις 7 από τις 10 πρώτες θέσεις.

Καμία αμερικανική πόλη δεν συμπεριλαμβάνεται, ούτε στις 25 καλύτερες πόλεις στον κόσμο. Η Χονολουλού ωστόσο κατατάσσεται ακριβώς κάτω από τη Στουτγάρδη της Γερμανίας, ως η 29η καλύτερη πόλη. Το Σαν Φρανσίσκο μαζί με το Παρίσι βρίσκονται στη 30η θέση, ενώ η Βοστόνη κατατάσσεται 36η, λίγο μετά το Ελσίνκι της Φινλανδίας, και λίγο πιο πάνω από το Μιλάνο της Ιταλίας.

Μεταξύ των πόλεων με τη χειρότερη ποιότητα ζωής, το μεγαλύτερο ζήτημα ήταν αυτό της ασφάλειας.
“Το πρόσφατο κύμα βίαιων διαμαρτυριών σε όλη την Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή μείωσε προσωρινά το βιοτικό επίπεδο στην περιοχή”, δήλωσε ο Slagin Parakatil, ανώτερος ερευνητής της Mercer. “Οι ξένοι και οι ντόπιοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.”

Οι καλύτερες πόλεις όσον αφορά την ποιότητα ζωής σύμφωνα με τη  Mercer:

1. Βιέννη, Αυστρία

2. Ζυρίχη, Ελβετία

3. Auckland, Νέα Ζηλανδία

4. Μόναχο, Γερμανία

5. Ντίσελντορφ, Γερμανία

6. Βανκούβερ, Καναδάς

7. Φρανκφούρτη, Γερμανία

8. Γενεύη, Ελβετία

9. Βέρνη, Ελβετία

10. Κοπεγχάγη, Δανία.

Οι 10 χειρότερες πόλεις στον κόσμο:

1. Βαγδάτη, Ιράκ

2. Μπανγκούι, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

3. Ντζαμένα, Τσαντ

4. Πορτ-ο-Πρενς, Αϊτή

5. Χαρτούμ, Σουδάν

6. Σάνα, Υεμένη

7. Τιφλίδα, Γεωργία

8. Μπραζαβίλ, Κονγκό

9. Αμπιτζάν, Ακτή Ελεφαντοστού

10. Nouakchott, Μαυριτανία

Πηγή: cbsnews

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ