Νέες κινητοποιήσεις για το νερό στον Αμπελώνα

Την αποφασιστικότητά τους να συνεχίζουν δυναμικά τον αγώνα τους μέχρι να αλλάξει η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑ Τυρνάβου, ώστε να θέσει σε ισχύ σε όλο το δήμο το φθηνό τιμολόγιο που υπήρχε μέχρι και το Φεβρουάριο στο δήμο Αμπελώνα, εξέφρασαν για μια ακόμη φορά τα μέλη της επιτροπής αγώνα των κατοίκων του Αμπελώνα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την άρνηση της διοίκησης της ΔΕΥΑΤ να συζητήσει αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής για το τρέχον έτος που οδήγησε στην διακοπή της συνεδρίασης του δ.σ. της επιχείρησης.

Όπως ανέφεραν τα μέλη της επιτροπής οι προκλητικές αυξήσεις στο πόσιμο νερό που αποφάσισε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Τυρνάβου και ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου τον περασμένο Μάϊο, έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με τα συμφέροντα όλων των δημοτών όχι μόνο του πρώην Δήμου Αμπελώνα, αλλά όλων των κατοίκων του νέου Δήμου Τυρνάβου.

«Θα προχωρήσουμε μέχρι την τελική δικαίωση. Δεν πληρώνουμε τις αυξήσεις στο νερό – τα  κάθε είδους χαράτσια με αιχμή το τέλος ακινήτων», επεσήμαναν τα μέλη της επιτροπής, ζητώντας να ισχύσει από το 2011 και μετά το φτηνό τιμολόγιο της πρώην ΔΕΥΑ Αμπελώνα ήτοι:  0,25 λεπτά για τα πρώτα 100 κ.β., 0,36 λεπτά από τα 101-200 κ.β.., 0,42 λεπτά για τα 201-300 κ.β. κ.ο.κ., ΧΩΡΙΣ ειδικό τέλος, χωρίς ΦΠΑ 23% επί του ειδικού τέλους, ΧΩΡΙΣ ελάχιστη κατανάλωση για το σύνολο του νέου Δήμου Τυρνάβου.

Σύμφωνα με τα μέη της επιτροπής η σημερινή οικονομική εξαθλίωση της πλειοψηφίας των κατοίκων στην οποία προστίθενται και οι απαράδεκτες αυξήσεις στο νερό, δεν επιτείνουν μόνο το οικονομικό τους αδιέξοδο – οδηγώντας εκατοντάδες καταναλωτών στη μη πληρωμή των λογαριασμών – αλλά υπονομεύουν οικονομικά και την ίδια την ΔΕΥΑΤ και την βιωσιμότητά της. Οδηγούν σε αύξηση των ιδιωτικών γεωτρήσεων από όσου έχουν χρήματα, υπονομεύουν το  πελατολόγιο της επιχείρησης, οδηγούν στην χρήση μη πιστοποιημένου ως προς την ποιότητα νερού, υπονομεύοντας την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον, κάτι που άλλωστε γίνεται με την παραμονή στο δίκτυο χιλιομέτρων αμιαντοσωλήνων.

Παράλληλα υποστήριξαν ότι οι χιλιάδες υπογραφές και λογαριασμοί που έχουμε συγκεντρώσει, – χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ακόμα η συλλογή τους – δίνουν την καθολική απάντηση των δημοτών  ως ένα πραγματικό δημοψήφισμα στις αιτιάσεις της δημοτικής αρχής. `

«Οι σημερινές εξελίξεις στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ επιβεβαίωσαν τους χειρότερους φόβους μας για τη στάση της Δημοτικής Αρχής. Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ παραβίασε στην ουσία την ομόφωνη απόφαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου που είχε δώσει «4 μέρες περιθώριο στο Δ.Σ. της επιχείρησης να επανεξετάσει την τιμολογιακή πολιτική του 2011». Με την στάση του να μην συζητηθεί η τιμολογιακή πολιτική του 2011 και με τις απαράδεκτες προτάσεις του για το 2012 έδειξε ότι δεν θέλει να σκύψει πάνω στο πρόβλημα και να δώσει ουσιαστικές λύσεις σύμφωνα με τις προτάσεις μας. Αντίθετα με τις προτάσεις του και δεν απαντά ουσιαστικά στα αιτήματά μας και προσπαθεί να στρέψει τους Τυρναβίτες ενάντια στους Αμπελωνίτες.

Εμείς συνεχίζουμε σταθερά στην βαθύτατα ενωτική και φιλολαϊκή μας πρότασή για 0,25 λεπτά στα πρώτα 100 κ.β., χωρίς ειδικό τέλος, χωρίς ελάχιστη κατανάλωση  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ τους Δημότες του νέου Δήμου Τυρνάβου. Και με την σημερινή στάση της ΔΑ καταδείχτηκε το αδιέξοδο αυτής της αντιδημοτικής πολιτικής της.

Αναδείχθηκε η ανάγκη να στηριχθούμε ως Δήμος στη θέληση ΟΛΩΝ των δημοτών, ΟΛΩΝ των κατοίκων.

Η Επιτροπή Αγώνα τέλος απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους, τους φορείς του δήμου Τυρνάβου και του νομού, τους αιρετούς της β’ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης, τους βουλευτές, όλους όσους θέλουν να αγωνιστούν για φθηνό και υγιεινό νερό, να πάρουν ενεργά μέρος στο συλλαλητήριο που θα διοργανώσει έξω από το Δημαρχείο Τυρνάβου την ημέρα και ώρα της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ