Μεγάλη κατάχρηση στην ΕΑΣ Λάρισας

Ποσό 500.000 ευρώ φαίνεται ότι έχει κάνει φτερά από τα ταμεία της ΕΑΣ Λάρισας, με δράστη υπάλληλο της αγροένωση ο οποίος σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έκανε αυτή του δουλειά τα τελευταία 6 χρόνια. Το έλλειμμα διαπιστώθηκε προ μηνών και αμέσως διατάχθηκε έλεχγχος ενώ η αρχική εκτίμηση για κατάχρηση ύψους 300.000 ευρώ αναθεωρήθηκε με τον πρόεδρο κ. Σπ. Τσικρίκα να ανεβάζει το ποσό στις 500.000 ευρώ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που έκανε στην τελευταία συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΑΣ. Εν τω μεταξύ σήμερα η διοίκηση της ένωσης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

“Δυστυχώς μετά από έλεγχο που διενεργεί η υπηρεσία ανακάλυψε καταχρηστική συμπεριφορά υπαλλήλου. Η έρευνα συνεχίζεται όπως και κάθε διοικητική διαδικασία, ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, όπως ακριβώς προβλέπεται από τον εσωτερικό κανονισμό της ΕΑΣ Λάρισας και της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Η βούληση της διοίκησης και της διεύθυνσης για διαφάνεια στην υπόθεση είναι δεδομένη και σε καμία περίπτωση δε θα παρεκκλίνει από τα προβλεπόμενα και τα νόμιμα μέσα που απαιτούνται.

Παράλληλα ανατέθηκε σε εταιρεία ορκωτών ελεγκτών – λογιστών να προβεί σε ειδικό διαχειριστικό έλεγχο. Μετά το πόρισμα της εν λόγω εταιρείας θα κινηθούν από το διοικητικό συμβούλιο όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ