Οι Αμερικανοί Πρόεδροι ζουν περισσότερο από τους υπόλοιπους άνδρες της ηλικίας τους

Παρά την κοινή παραδοχή ότι το Οβάλ Γραφείο γερνά πρόωρα τους κατοίκους του, και ότι μπορεί ακόμη και να ελαττώσει τη διάρκεια ζωής τους, μια νέα στατιστική ανάλυση έδειξε ότι οι περισσότεροι πρόεδροι έζησαν περισσότερο από ό,τι οι υπόλοιποι αμερικανοί άνδρες της ηλικίας τους…

Και όλοι οι προέδροι που ζουν είτε έχουν ήδη ξεπεράσει τη μέση αναμενόμενη διάρκεια ζωής ή ενδέχεται να το πράξουν.

Ο S.  Jay Olshansky, ειδικός στη γήρανση στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο, συγκέντρωσε αποδεικτικά στοιχεία και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι 23 από τους 34 προέδρους που πέθαναν από φυσικά αίτια “έζησαν πέρα από το μέσο προσδόκιμο ζωής για τους άνδρες της ίδιας ηλικίας.”

“Δεν πεθαίνουμε από τα γκρίζα μαλλιά και το ζαρωμένο δέρμα,” είπε ο Δρ Olshansky, τα πορίσματα του οποίου θα δημοσιευθούν την Τετάρτη στην Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης.

Μεταξύ των Αμερικανών προέδρων, μερικοί είχαν εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής. Ο Τζέραλντ Φορντ ήταν 93.5 όταν πέθανε, ο Ρέιγκαν 93.3, ο John Adams 90.7, και ο Herbert Hoover, 90.2.

Οι πρώτοι οκτώ πρόεδροι έζησαν κατά μέσο όρο 79,8 χρόνια σε μια εποχή που το προσδόκιμο ζωής για τους άνδρες στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν από 40 ετών, είπε ο Δρ Olshansky.

Πηγή: nytimes.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ