Το ΙΚΑ Τυρνάβου θα εξυπηρετεί ασφαλισμένους του Αμπελώνα

Σε ανύποπτο χρόνο, ικανοποιήθηκε τελικά ένα πάγιο αίτημα της ευρύτερης περιοχής Αμπελώνα και Τυρνάβου και συγκεκριμένα η μεταβίβαση τμήματος της ασφαλιστικής περιοχής του Περιφερειακού Υποκαταστήματος ΙΚΑ − ΕΤΑΜ Λάρισας, η οποία αποτελείται από τα διοικητικά διαμερίσματα Αμπελώνα, Βρυοτόπου, Δένδρων, Πλατανουλίων και Αγίας Σοφίας στην ασφαλιστική περιοχή του Παραρτήματος ΙΚΑ − ΕΤΑΜ Τυρνάβου.

Με την απόφαση 244/34/26−10−2011 του αναπληρωτή προέδρου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κ. Κων/νου Νικολή, που δημοσιεύτηκε σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ  2609Β/08.11.2011), τροποποιήθηκαν οι ασφαλιστικές περιοχές του δύο Υπηρεσιών και πλέον οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ των περιοχών Αμπελώνα, Βρυοτόπου, Δένδρων, Πλατανουλίων και Αγίας Σοφίας υπάγονται πλέον στο παράρτημα του ΙΚΑ στον Τύρναβο, αντί της Λάρισας, όπως ίσχυε έως σήμερα.

Η απόφαση αυτή δικαιώνει παλαιότερο αίτημα τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και του Εμπορικού Συλλόγου Τυρνάβου, που ζητούσαν και την προσάρτηση των παραπάνω ασφαλιστικών περιοχών στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Τυρνάβου, ενώ δημιουργεί μεγαλύτερες προσδοκίες σχετικά με τη διατήρηση του παραρτήματος στον Τύρναβο. Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα ερωτήσεις είχαν καταθέσει στη Βουλή οι βουλευτές του ν. Λάρισας Χρ. Ζώης (ΝΔ) και Η. Διώτη (ΣΥΡΙΖΑ).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ