Κώστας Αγοραστός: Να συνεχιστεί το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι

Συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» είχε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Συγκεκριμένα η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αικ. Σπανού και η Γραμματέας κ. Ιωαν. Χατζή τον ενημέρωσαν για το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στο εν λόγω Πρόγραμμα καθώς σε λίγες ημέρες λήγουν οι συμβάσεις τους και από πλευράς πολιτείας δεν υπάρχει καμία δέσμευση για τη συνέχεια του Προγράμματος.

Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός ανέφερε ότι έθεσε το θέμα στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη ζητώντας του να συνεχιστεί το «Βοήθεια στο Σπίτι» έστω και με συγχρηματοδότηση σε μικρό ποσοστό, για να λάβει τη διαβεβαίωσή του υπουργού ότι αναμένεται σύντομα εξεύρεση λύσης επί του θέματος αυτού.

 Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Η πολιτεία έχει την υποχρέωση να στηρίζει την δωρεάν κοινωνική πρόνοια και παροχή υπηρεσιών, ως αντιστάθμισμα απέναντι στην οικονομική κρίση, τη φτώχεια, την ανέχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, αφού η πρόνοια είναι άμεσα συνυφασμένη με τον ανήμπορο και αδύναμο πολίτη. Το έργο που έχει να επιδείξει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» τα τελευταία χρόνια είναι σημαντικό και η παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας στο σπίτι τόσο σε ιατρικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο θα πρέπει να συνεχιστεί. Οι εργαζόμενοι του Προγράμματος κάτω από δύσκολες συνθήκες και υπό το καθεστώς αβεβαιότητας έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην ομαλή λειτουργία του Προγράμματος. Πρέπει το αρμόδιο υπουργείο να δώσει άμεσα λύση στο θέμα αυτό έτσι ώστε μια σημαντική υποστηρικτική δομή σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες να συνεχίσει την παροχή υπηρεσιών φροντίδας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ