Ξεκινά το πρόγραμμα «Δημοτικός Λαχανόκηπος»

Το πρόγραμμα ενίσχυσης της αστικής γεωργίας από ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού «Δημοτικός Λαχανόκηπος» παρουσίασε χθες ο Δήμαρχος Λαρισαίων Κ. Τζανακούλης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο δήμος θα διαθέσει σε δημότες της Λάρισας εκτάσεις 20.000 τ.μ. στη συνοικία της Νέας Πολιτείας, μεταξύ των οδών Παιωνίου και Αργοναυτών, όπου θα δημιουργηθούν τεμάχια, 50 τ.μ. το καθένα με διαδρόμους προσέγγισης, ενώ θα υπάρχει παροχή νερού για σύστημα άρδευσης με λάστιχα και  για κάθε λαχανόκηπο. Δικαίωμα έχουν κατά προτεραιότητα νέοι άνεργοι της Λάρισας, Σχολεία και ΚΑΠΗ, αλλά – σε δεύτερη φάση – κι όσοι Λαρισαίοι επιθυμούν, με την προϋπόθεση να μην χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα ή λιπάσματα και να καλλιεργούν λαχανικά με βιολογικό τρόπο για ατομική χρήση.

 

Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας οι δικαιούχοι θα υποβάλλουν σχετική αίτηση στη Γεωτεχνική Υπηρεσία για να τους παραχωρηθεί δωρεάν για δύο χρόνια η χρήση του συγκεκριμένου τμήματος, αλλά αναλαμβάνουν και την υποχρέωση να διαθέτουν το 10% της παραγωγής τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων.

 

Το πρόγραμμα έχει στόχο να βοηθήσει κοινωνικά τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, αλλά να δώσει και κίνητρο στο θέμα της αστικής γεωργίας σε ομάδες του πληθυσμού που επιθυμούν να έχουν τα δικά τους λαχανικά και κηπευτικά προϊόντα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ