Απλήρωτοι και χωρίς δώρο εργαζόμενοι στο δήμο Τυρνάβου

Το Δ.Σ. του Συνδικάτου εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του Ν. Λάρισας καταγγέλλει το δήμαρχο Τυρνάβου για απαράδεκτες και τραμπούκικες ενέργειες σήμερα το πρωί στο αμαξοστάσιο του δήμου, υποστηρίζοντας ότι στόχος όλων των ενεργειών ήταν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους και να τους εξαναγκάσουν  να μην υλοποιήσουν την απόφασή τους για δυναμική αγωνιστική κινητοποίηση, επειδή δεν πληρώθηκαν το δώρο και το μισθό του Νοεμβρίου.

Στην ανακοίνωση του συνδικάτου αναφέρονται τα εξής:

«Ο δήμαρχος Τυρνάβου που στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ, μαζί με ένα επιτελείο από όλους τους αντιδημάρχους και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, βρέθηκαν σύσσωμοι στις 6.30 το πρωί στο Αμαξοστάσιο, όχι για να δώσουν τα χρήματα που  χρωστάνε στους εργαζόμενους (μισθός Νοεμβρίου και δώρο). Αλλά γνωρίζοντας την απόφαση του συνδικάτου και των εργαζόμενων ότι προχωράνε σήμερα 21/12 σε αγωνιστική κινητοποίηση (αποκλεισμός του Αμαξοστασίου και μη αποκομιδή των σκουπιδιών) μέχρι να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα, ήρθαν με τρομοκρατία, εκφοβισμό και τραμπούκικες ενέργειες να αποτρέψουν  την υλοποίηση αυτής της απόφασης.

Η ενέργεια του Δημάρχου με αυτόν τον απαράδεκτο και  τραμπούκικο τρόπο υπηρετεί την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της σημερινής συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ)-πλουτοκρατίας-ΕΕ, προκειμένου να υπηρετηθούν τα κέρδη των βιομηχάνων, υπηρετεί τον αντιλαϊκό»Καλλικράτη» που απώτερο στόχο έχει το ξεπούλημα της καθαριότητας και κάθε κερδοφόρου τομέα.

Όσο για την άποψη του Δημάρχου που την έλεγε και την ξαναέλεγε, ότι το συνδικάτο δεν είναι «νόμιμο», τον καταλαβαίνουμε απόλυτα. Ο Δήμαρχος όπως και πολλοί άλλοι δεν θέλουν συνδικάτα που υπερασπίζονται ανυποχώρητα τα δίκαια των εργαζομένων, συνδικάτα που είναι σε ταξική κατεύθυνση, που αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή- αντεργατική πολιτική που ο ίδιος υπερασπίζεται

Το δε νόμιμο κ. Δήμαρχε το αποκτούμε από τους εργαζόμενους και το δίκιο τους και όχι από σας, αυτούς δηλαδή που σας φόβισαν με την σπόφασή τους και βρεθήκατε 6.30 το πρωί στο Αμαξοστάσιο, μαζί με το επιτελείο σας για να τους τρομοκρατήσετε.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μη σκύψουν το κεφάλι, να διεκδικήσουν ανυποχώρητα ότι δικαιούνται, τους διαβεβαιώνουμε ότι το συνδικάτο θα είναι δίπλα τους.

   Καλούμε κάθε εργαζόμενο, φορέα, Δημοτικό Σύμβουλο, να καταδικάσει την τρομοκρατική και τραμπούκικη ενέργεια του Δημάρχου και του επιτελείου του σε βάρος των μελών του συνδικάτου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ