Νέα διακοπή στο δ.σ. του Τυρνάβου για το νερό

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο Τυρνάβου μέχρι να αποφασιστεί η αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής στο νερό εμφανίστηκαν χθες το βράδυ στη συνεδρίαση του σώματος εξοργισμένοι κάτοικοι του δήμου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της επιτροπής αγώνα για φθηνό νερό και συμμετείχαν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο.

Μάλιστα στην έναρξη της συνεδρίασης διαμέσου της προέδρου της δημοτικής κοινότητας Αμπελώνα κ. Δ. Μπάσμπα παρέδωσαν στο δήμαρχο 3.500 υπογραφές κατοίκων που ζητούν να ισχύσει σε όλο το δήμο το τιμολόγιο που ίσχυε μέχρι το τέλος του 2010 στον πρώην δήμο Αμπελώνα, αλλά και 550 απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΤ που παρέδωσαν στην επιτροπή καταναλωτές που αρνούνται να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς.

Παράλληλα υπέβαλαν αίτημα στον πρόεδρο να συζητηθεί το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΤ για το τρέχον έτος και στην άρνηση του να συζητηθεί προχώρησαν για μια ακόμη φορά σε διακοπή της συνεδρίασης του συμβουλίου καταβάλλοντας την αίθουσα συνεδριάσεων και υψώνοντας πανό μπροστά από το προεδρείο.

Η νέα κατάληψη της αίθουσας και η τοποθέτηση του πανό προκάλεσαν την αντίδραση του δημάρχου ο οποίος χάνοντας την ψυχραιμία του επιχείρησε να κατεβάσει το πανό οξύνοντας ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα που είχε οξυνθεί ήδη εξαιτίας προκλήσεων δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας σε βάρος κατοίκων.

Επιπλέον πυροδότηση της έντασης προκλήθηκε από την εμφάνιση αστυνομικών έξω από το γραφείο του δημάρχου οι οποίοι τόνισαν ότι ήλθαν στο μέγαρο κατόπιν κλήσης που δέχθηκαν από το δημαρχείο.

Με την παρέμβαση του προέδρου του σώματος και ύστερα από δυναμική αντίδραση των διαμαρτυρόμενων κατοίκων οι αστυνομικοί αποχώρησαν ενώ την παρουσία τους στο χώρο κατήγγειλε σύσσωμη η αντιπολίτευση κάνοντας λόγο για πρακτικές άλλων εποχών και για προσπάθεια τρομοκράτησης των κατοίκων.

Με δεδομένη την κατάληψη της αίθουσας οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αποχώρησαν από την αίθουσα καλώντας το δήμαρχο να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να δώσει άμεσα λύση στο θέμα του νερού. Μετά από αυτή την κίνηση και παρά τις επίπονες αλλά άκαρπες προσπάθειες του δημάρχου να συνεδριάσει το συμβούλιο έστω και με τους συμβούλους της πλειοψηφίας μόνο, η συνεδρίαση διακόπηκε και θα επαναληφθεί σε ώρα και ημέρα που θα ανακοινώσει ο πρόεδρος του σώματος.

 

ΤΑ ΠΑΝΟ

Εν τω μεταξύ προχθές το πρωί λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του δ.σ. άγνωστοι κατέβασαν το πανό της επιτροπής αγώνα από την κεντρική πλατεία του Αμπελώνα προκαλώντας αγανάκτηση στους κόλπους των κατοίκων οι οποίοι κατασκεύασαν 3 νέα πανό που χθες επιχείρησε να τα κατεβάσει συνεργείο του δήμου με εντολή δημάρχου όπως ανέφερε ο επικεφαλής του συνεργείο. Στην έντονη αντίδραση των κατοίκων το συνεργείο αποχώρησε και τα πανό έμειναν στη θέση τους.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ