Β. Εξαρχος: Θετική εξέλιξη η κοινή πορεία Βενιζέλου – Λοβέρδου

Ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ  κ. Βασίλης Έξαρχος   ερωτηθείς για την κοινή δήλωση Βενιζέλου – Λοβέρδου ανέφερε «είναι μια θετική εξέλιξη που βοηθά  να δώσουμε με καλύτερες προϋποθέσεις τη μάχη για τη σωτηρία και την προοπτική της χώρας, που είναι η πρώτη μας προτεραιότητα αλλά συμβάλλει ταυτόχρονα και στη διασφάλιση της ενότητας και της προοπτικής του ΠΑΣΟΚ». Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα ο κ. Έξαρχος επισημαίνει: «Είναι κρίσιμη η περίοδος και οι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν είναι πολύ σοβαρές. Γι αυτό, είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι, αυτές τις μέρες, πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια που υπάρχουν ώστε στις σκληρές και επίπονες  διαπραγματεύσεις που γίνονται, οι τελικές αποφάσεις που θα ληφθούν να ανταποκρίνονται σε αυτά που περιμένει η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.
Τι περιμένει ο  Ελληνικός λαός ; Περιμένει να φύγουμε από την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια, να υπάρξουν αποφάσεις οι οποίες, εκτός από τη δημοσιονομική πειθαρχία, τη δημοσιονομική προσαρμογή που είναι απαραίτητη, να διασφαλίζουν και την ανάπτυξη και την απασχόληση. Διότι πρέπει να δούμε ότι υπήρξαν αδυναμίες και λάθη στην εφαρμογή αυτού του προγράμματος, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.
Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μας στο γεγονός ότι έχουμε ύφεση, άρα, τα όποια μέτρα δεν μπορούν να επιδεινώσουν την ύφεση. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μας στο ότι υπάρχει αύξηση της ανεργίας. Άρα, πρέπει να χρηματοδοτήσουμε προγράμματα, να διαθέσουμε και πόρους για την απασχόληση και την ανάπτυξη.
Διότι έχει σημασία να βγαίνουν οι αριθμοί αλλά έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια οι άνθρωποι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ