Και μας ξεκληρίζουν και μας δουλεύουν, ήλθε η ώρα να φύγουν ή να τους διώξουμε

«Μας ενδιαφέρουν οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι, οι αγρότες, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι αλλά κυρίως οι άνεργοι» έλεγε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Β. Βενιζέλος λίγο πριν ασχοληθεί πέρα από τη σωτηρία της χώρας και με τη σωτηρία του ΠΑΣΟΚ. Πιο γελοία και υποκριτική φράση δεν άκουσα ποτέ.

Πώς είναι δυνατόν κ. Βενιζέλε να ενδιαφέρεστε για όλους εμάς, όταν για τους εργαζόμενους έχετε δημιουργήσει ένα τριτοκοσμικό εργασιακό πλαίσιο χωρίς συμβάσεις, χωρίς εξασφάλιση χωρίς μισθό;

Πως ενδιαφέρεστε για τους δημοσίους υπαλλήλους όταν τους απειλείτε με απολύσεις και τους οδηγήσατε σε εξαθλίωση με τους μισθούς πείνας και με τη συρρίκνωση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων;

Τι τόσο καλό κάνατε για τους συνταξιούχους όταν τους κόψατε συντάξεις, δώρα καταρρακώνοντάς τους την αξιοπρέπεια;

Τι κάνατε για τους μικρομεσαίους που τους έχετε σφίξει τη θηλιά των φόρων γύρω από το λαιμό σε συνθήκες ύφεσης αναγκάζοντάς τους να κλείσουν τα καταστήματά τους και τις επιχειρήσεις τους;

Τους αγρότες είναι γνωστό ότι τους έχετε ξεχάσει αναγκάζοντάς τους να παράγουν μέσα σε ένα περιβάλλον ακριβών εφοδίων και εξευτελιστικών τιμών στα προϊόντα τους, αβοήθητη από μια πολιτεία που περί άλλων τυρβάζει.

Οσο για τους ανέργους καλύτερα να μη λέγατε τίποτα κ. υπουργέ γιατί όταν η ανεργία έχει ξεπεράσει το 20% και την ίδια ώρα ένας στους δύο νέους είναι άνεργος βάσει μόνο των επίσημων στοιχείων, αφού στην πραγματικότητα τα ποσοστά είναι υψηλότερα, οποιαδήποτε τέτοια τοποθέτηση αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία και κυρίως για όλους όσους έχουν μείνει χωρίς δουλειά και κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο ή να πάρουν το δρόμο της ξενιτιάς αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον.

Αλήθεια πώς σκεφτήκατε κ. Βενιζέλο και είπατε ότι ενδιαφέρεστε για όλους εμάς;

Δεν σαν αρκεί που μας εξουθενώσατε, ξευτελίσατε, ξεκληρίσατε, κάνοντάς μας να ζούμε με σκυφτά το κεφάλι, θέλετε να μας ειρωνεύεστε κιόλας.

Ντροπή σε σας και σε όλη την κυβέρνηση είτε Παπανδρέου ήταν αυτή είτε εθνικής «σωτηρίας» με τη συνεργασία των τριών κομμάτων.

Κύριε υπουργέ, πρέπει να κατανοήσετε ότι αν δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε την αξιοπρέπεια για εκατομμύρια Ελληνες λέγοντας όχι στα σχέδια της τρόικας και των βιομηχάνων, αφού πλέον είναι βέβαιο ότι αυτοί μαζί με τους τραπεζίτες και κάποιους λίγους μεγαλοεπιχειρηματίες επέβαλαν το μνημόνιο και έφεραν τα δεινά στη χώρα και το λαό της τότε η μεγαλύτερη προσφορά σας προς όλους όσους λέτε ότι ενδιαφέρεστε είναι η παραίτηση της κυβέρνησής σας σήμερα κιόλας και η απομάκρυνση όλων σας από την πολιτική.

Κύριοι των κυβερνήσεων δεν έχετε πλέον δικαίωμα να ζητάτε την ψήφο των πολιτών, αφού δεν φτάνει που φέρατε τη χώρα εδώ που τη φέρατε όλα τα προηγούμενα χρόνια, τώρα με την υποταγή σας στους τραπεζίτες και στην ολιγαρχία του πλούτου καταστρέψατε έναν ολόκληρο λαό.

Κύριοι του μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ δεν θέλουμε τη σωτηρία σας γιατί είναι καταστροφή για όλους εμάς. Φύγετε τώρα όσο είναι καιρός, αλλιώς θα σας διώξει ο λαός παίρνοντας στα χέρια τα παλούκια που λένε στο θεσσαλικό κάμπο.

Πρέπει να καταλάβετε ότι η Ελλάδα έχει γίνει πλέον ένα καζάνι που βράζει. Η κοινωνία δεν αντέχει πλέον να ακούει ότι παιδάκια ζαλίζονται από την πείνα στα σχολεία, ότι οι άστεγοι καθημερινά αυξάνονται, ότι η νέα γενιά ξενιτεύεται για να βρει δουλειά, ότι η δημόσια υγεία και η παιδεία έχουν διαλυθεί. Πρέπει να φύγετε τώρα γιατί αλλιώς θα σας διώξουμε. Βαρεθήκαμε τις κοροϊδίες σας και την υποταγή σας στα αφεντικά σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ