Σαρκοβόρο μικρόβιο εξαπλώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο

Μια σαρκοβόρα μορφή πνευμονίας, που μεταδίδεται εύκολα μεταξύ υγιών ατόμων εξαπλώνεται σε όλη τη Βρετανία, οι εμπειρογνώμονες προειδοποιούν. Το θανατηφόρο στέλεχος του MRSA (Ανθεκτικός στη μεθικιλλίνη χρυσίζων σταφυλόκοκκος), που ονομάζεται USA300, μεταδίδεται εύκολα μέσω επαφής από δέρμα σε δέρμα. Μπορεί επίσης να επιβιώσει σε επιφάνειες και έτσι μπορεί να εντοπιστεί και σε ασφυκτικά γεμάτα λεωφορεία και μετρό…

Πρώτη φορά ανιχνεύτηκε στις ΗΠΑ, αλλά σήμερα αναφέρθηκαν περιπτώσεις ατόμων στη Βρετανία, που ήταν υγιείς και που προσβλήθηκαν από το στέλεχος.

Η Δρ Ruth Massey, από το Τμήμα Βιολογίας και Βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο του Bath, δήλωσε ότι απαιτείται επαγρύπνηση γύρω από αυτό και παρόμοια στελέχη του  MRSA.

Το USA300 είναι ανθεκτικό στα ισχυρά αντιβιοτικά και μπορεί να προκαλέσει μεγάλα πυώδη εξανθήματα στο δέρμα. Σε σοβαρές περιπτώσεις, το USA300 μπορεί να οδηγήσει σε θανατηφόρα δηλητηρίαση του αίματος ή μια μορφή πνευμονίας, που μπορεί να καταστρέψει τον πνευμονικό ιστό.

Η Δρ Massey είπε ότι το USA300 είναι «ένα πραγματικά μεγάλο πρόβλημα στις ΗΠΑ και έχει αρχίσει να αναδύεται και εδώ.
»Αλλά ελπίζουμε ότι επειδή είμαστε ενήμεροι για το πρόβλημα και εργαζόμαστε για να το αντιμετωπίσουμε, ότι δεν θα γίνει τόσο μεγάλο πρόβλημα (στην Αγγλία)».

Πηγή:dailymail

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ