Παρουσιάστηκαν ερευνητικές εργασίες στο Λύκειο Δομένικου

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου η παρουσίαση των ερευνητικών εργασιών των μαθητών της Α΄ τάξης του Λυκείου Δομένικου για το Α΄ τετράμηνο του σχολικού έτους 2011 – 2012. Οι μαθητές με απλό τρόπο και χρησιμοποιώντας powerpoints παρουσίασαν τον προβληματισμό τους αλλά και τα αποτελέσματα που προέκυψαν μέσα από τις ερευνητικές εργασίες, οι οποίες είχαν ως θέμα:

Α. Η εξόρυξη του λιγνίτη: Περιβαλλοντικές επιπτώσεις –  Οικονομικές συνέπειες.

Β. Δομένικο: Ένα μαρτυρικό χωριό και

Γ. Η κοινωνική δικτύωση σήμερα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι γονείς των μαθητών, μέλη του Δ.Σ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων αλλά και ο εκλεκτός και συνταξιούχος καθηγητής κ. Βασίλειος Σιουζουλής – ο οποίος κατάγεται από την περιοχή – και ο οποίος – με αφορμή το θέμα της δεύτερης ερευνητικής εργασίας απευθυνόμενος στους μαθητές τους κάλεσε να στρέφουν το βλέμμα τους και στην «δημιουργική ιστορία» και όχι μόνο στην ιστορία των ένδοξων αγώνων και πράξεων που είναι όμως μαρτυρικές.

Την εκδήλωση τέλος παρακολούθησαν και οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου Δομενίκου, οι οποίοι τη νέα σχολική χρονιά θα κληθούν να κάνουν τις δικές τους ερευνητικές εργασίες.

Για την επιτυχία των εργασιών αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στους μαθητές όσο και στους επιβλέποντες καθηγητές κ.κ. Νικόλαο Αργυρίου, Ελένη Δάφν, Ελένη Κωνσταντινίδου, Αθανάσιο Λεμονόπουλο, Αστέριο Τηγανή και Σοφία Χρόνη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ