Πραξικόπημα η ψήφιση του νέου μνημονίου

«Ο λαός σαφώς μίλησε, μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα. Το μνημόνιο 2 το ψήφισαν 199 βουλευτές και το αποδέχονται μερικές δεκάδες μεγαλοεπιχειρηματιών η Τρόικα και οι δανειστές, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι το απορρίπτει όλη η χώρα», υποστήριξε η Ηρώ Διώτη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου κάνοντας λόγο για  πραξικόπημα της ελληνικής κυβέρνησης, που το σχεδίασε και το εκτέλεσε με την συμφωνία των δανειστών. Επίσης χαρακτήρισε απόλυτο ψέμα, τα περί μονόδρομου υποστηρίζοντας ότι το πρόγραμμα της πιο άγριας λιτότητας και περικοπής μισθών, συντάξεων και δικαιωμάτων, δεν μπορεί να οδηγήσει πουθενά.

Σύμφωνα με την κ. Διώτη το Μνημόνιο που ψηφίστηκε την Κυριακή θα επιφέρει βίαιες αλλαγές στην κοινωνία και όχι μόνο. Με τα προβλεπόμενα στα παραρτήματά του επιχειρείται η πλήρης απελευθέρωση πολλών επαγγελμάτων αλλά και η απελευθέρωση του τομέα των μεταφορών. «Διαλύονται Οργανισμοί που προσφέρουν κοινωνικό έργο και δε στοιχίζουν τίποτα στο κράτος, όπως ο ΟΕΚ και ο ΟΕΕ. Πλήττονται βάναυσα τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και οι συνταξιούχοι. Ιδιωτικοποιούνται πλήρως δημόσιοι Οργανισμοί και ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία. Είναι προφανές ότι ο στόχος τους είναι η φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας και η δημιουργία ζωνών εντός της Ευρώπης, όπου θα υπάρχουν εργαζόμενοι των 200 και 300 ευρώ για να πλουτίζουν οι λίγοι», ξεκαθάρισε με νόημα.

Για το Eurogroup

Σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση στο Eurogroup προκύπτει ότι όλο το Μνημόνιο που ψηφίστηκε, κατ’ επιταγή της τρόικας και των δανειστών μας, είναι εξ ολοκλήρου στο κενό. Όλη η ιστορία για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης, όλοι οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία ήταν καθαρά για εσωτερική κατανάλωση. Εν τέλει προκύπτει ότι το PSI είναι στο αέρα. Αποδεικνύει επίσης ότι υπάρχουν τεράστιες αντιθέσεις στο κυρίαρχο μπλοκ της τρόικα και όλα αυτά δε είναι ούτε είναι η λύση ούτε είναι η απάντηση στην κρίση σε Ελλάδα και Ευρώπη.

«Αυτό που αποδεικνύουν οι δηλώσεις Schäuble για τις κυβερνήσεις τεχνοκρατών σε Ελλάδα και Ιταλία και την τήρηση απαρέγκλιτα των υπογραφέντων, με όποια ηγεσία κι αν προκύψει σε τυχόν εκλογές στις δύο χώρες, είναι το τεράστιο έλλειμμα και την ακύρωση της ίδιας της δημοκρατίας, διά στόματος των δανειστών μας», κατέληξε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ