ΕΛΜΕ: Καμία κατάργηση ή συγχώνευση σχολείου στο νομό Λάρισας

Το Δ.Σ. Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας εκφράζει την έντονη διαφωνία του στην τακτική του υπουργείου Παιδείας, να επαναφέρει το θέμα των καταργήσεων και συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων, επισημαίνοντας ότι οι περυσινές συγχωνεύσεις και καταργήσεις προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.

Η ΕΛΜΕ υποστηρίζει ότι τυχόν αλλαγή στο χάρτη των σχολείων θα επιφέρει ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα, στα ήδη δύσκολα οικονομικά των οικογενειών, μετά και την ανάλγητη οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, τη στιγμή μάλιστα που είχαν διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει νέος κύκλος καταργήσεων για το σχολ. έτος 2012-2013.

Στην ανακοίνωση της ΕΛΜΕ τονίζονται ακόμη τα εξής:

«Στο νομό Λάρισας κατά τις περσινές καταργήσεις και συγχωνεύσεις τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεχτήκαν μεγάλο πλήγμα και έμειναν πολλοί εκπαιδευτικοί χωρίς οργανική θέση. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θεωρεί ότι τα σχολεία Γενικής Παιδείας και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης πρέπει να μείνουν ως έχουν, να ενισχυθούν με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή για να αναπτυχθούν και όχι να συρρικνωθούν. Δεν μπορεί να υπάρξει δωρεάν και δημόσια εκπαίδευση με υποβάθμιση και κατάργηση σχολείων, ούτε αναβάθμιση της εκπαίδευσης με οικονομικίστικα κριτήρια, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις των καιρών μας.

Δηλώνουμε σαν ΕΛΜΕ Λάρισας ότι θα αντιδράσουμε και δεν θα  δεχτούμε νέες περικοπές, σε θέσεις εργασίας  μέσω των καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ