Υπογραφή συμβάσεων Leader από την αντιπεριφερειάρχη

Οι επτά πρώτες συμβάσεις συνολικού ύψους 858.788,30 ευρώ και αναλογούσας ενίσχυσης  429.394,15 ευρώ  για ιδιωτικές επενδύσεις μέσω του Προγράμματος Leader, υπογράφηκαν χθες το πρωί στην Ελασσόνα από την  Πρόεδρο της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος Leader – Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου.

Πρόκειται για τις πρώτες από τις 22 συνολικά συμβάσεις του  Τοπικού Προγράμματος «Προσέγγιση LEADER» του  Άξονα 4 του  ΠΑΑ 2007-2013 για την περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, ενώ στο  αμέσως επόμενο διάστημα θα υπογραφούν και οι υπόλοιπες.

Το ποσό  των 3.731.912,15 εκ. ευρώ και αναλογούσας ενίσχυσης 1.865.956,08 εκ. ευρώ που θα δοθεί στις 22 επιχειρήσεις που εντάχθηκαν για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα LEADER, αναμένεται να δώσει ώθηση στις ιδιωτικές επενδύσεις στην περιοχή, μεσούσης μάλιστα της οικονομικής κρίσης.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της ΕΔΠ Leader κ. Καραλαριώτου, τα απαιτούμενα  ποσά για τις πληρωμές των παραπάνω έργων έχουν ήδη κατατεθεί  σε ειδικό Τραπεζικό λογαριασμό. Συνεπώς, και μέχρι να εξαντληθεί το παραπάνω  ποσό, η ταχύτητα υλοποίησης των ενταγμένων επενδυτικών σχεδίων και συνακόλουθα η απορρόφηση των χρημάτων και η εκταμίευση της επόμενης δόσης εξαρτάται πλέον από τους ίδιους τους επενδυτές.
Το Πρόγραμμα LEADER, που χειρίζεται η Αναπτυξιακή Εταιρία Ν. Λάρισας (ΑΕΝΟΛ), θα παράσχει στους ιδιώτες που υπέγραψαν τις σχετικές συμβάσεις  τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε επενδύσεις που αφορούν τυποποίηση – μεταποίηση γεωργικών προϊόντων, ίδρυση – εκσυγχρονισμό βιοτεχνικών μονάδων και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών  στον τομέα του αγροτουρισμού, με το 50% της επένδυσης να χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Leader.

Η εξασφάλιση ενός τέτοιου σημαντικού ποσού αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένης της οικονομικής κρίσης που πλήττει την αγορά και αναμένεται να συμβάλει στην ενίσχυση των επιχειρηματικών σχεδίων στην περιοχή μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ