Πετυχημένος ο πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός Βιολογίας

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το περασμένο Σάββατο ο 8ος πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός βιολογίας 2012, που οργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ), για μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης των Γενικών Λυκείων και Γ΄ τάξης των ΕΠΑ.Λ. στο 10ο Γενικό Λύκειο Λάρισας.

O πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός βιολογίας που διεξάγεται σε σύνδεση με τη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (International Biology Olympiad, IBO), έχει σκοπό την επιλογή ταλαντούχων μαθητών της χώρας που ενδιαφέρονται και ασχολούνται με τη Βιολογία. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, αλλά και να συμμετάσχουν στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Βιολογίας. Οι τέσσερις (4) μαθητές με τις υψηλότερες επιδόσεις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) θα συμμετάσχουν στην 23η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας, όπου θα αποκτήσουν μια εξαιρετική εμπειρία με την επαφή τους με ομοίως διακριθέντες μαθητές από 60 (περίπου) χώρες, ενώ αποκτούν τη δυνατότητα εγγραφής σε πανεπιστημιακά τμήματα του 3ου Επιστημονικού Πεδίου «Επιστημών Υγείας», καθ’ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων.

Στο διαγωνισμό συμμετείχε πολύ μεγαλύτερος αριθμός μαθητών και μαθητριών σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, γεγονός που αποδεικνύει το αυξανόμενο ενδιαφέρον τους για τις Βιοεπιστήμες.

Καθοριστική στην άρτια οργάνωση του διαγωνισμού ήταν η συνεισφορά του διευθυντή του σχολείου κ. Αθανασίου Ανδρέου, των υπολοίπων μελών της Οργανωτικής επιτροπής και των επιτηρητών καθηγητών/τριών Βιολόγων του νομού  που συμμετείχαν όλοι και όλες εθελοντικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ