To Κολοράντο θα νομιμοποιήσει τα χρυσά, και ασημένια νομίσματα

Οι γερουσιαστές στο Κολοράντο θα εξετάσουν ένα νομοσχέδιο που θα επιτρέπει στους πολίτες να χρησιμοποιούν το χρυσό και το ασήμι ως νόμισμα. Ένα τέτοιο μέτρο εφαρμόζεται ήδη στη Γιούτα και εξετάζεται η εφαρμογή του σε 12 άλλες πολιτείες…

Οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου λένε ότι ανησυχούν για το δολάριο των ΗΠΑ, το δημόσιο χρέος, και την υποτίμηση του νομίσματος.
«Ιστορικά, κάθε χώρα στον κόσμο που είχε μια σοβαρή κρίση χρέους είχε σκόπιμα υποτιμήσει το νόμισμά της» σημειώνει ο γερουσιαστής Κεντ Lambert.

Ο Lambert δήλωσε ότι επειδή μπορεί εύκολα αυτό να συμβεί στις ΗΠΑ, ο ίδιος υποστηρίζει αυτό το νομοσχέδιο που θα επιτρέπει στους πολίτες να χρησιμοποιούν χρυσά και αργυρά νομίσματα, όπως τα μετρητά.

“Τα κέρματα που έχουν κοπεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε στο εμπόριο», είπε.

Μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο απαγορεύτηκαν τα νομίσματα χρυσού και αργύρου στις ΗΠΑ, και για να χρησιμοποιηθούν τα χρυσά και ασημένια νομίσματα σήμερα θα πρέπει να μετατραπούν σε χάρτινα δολάρια.

Την Παρασκευή ο χρυσός έφτασε τα 1.700 δολάρια η ουγγιά.

Ο Lambert λέει ότι αν το νομοσχέδιο περάσει οι άνθρωποι δεν θα τριγυρνούν με σακούλες με χρυσά νομίσματα, αλλά είναι μια εναλλακτική λύση για να αισθάνονται πιο ασφαλείς με τα χρήματά τους.

Πηγή:CBSNews

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ